Celebrity

26 Αυγούστου 2024 10:40

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Η μητρότητα σε νεαρή ηλικία και η απάντηση στο ενδεχόμενο δεύτερου γάμου

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Η μητρότητα σε νεαρή ηλικία και η απάντηση στο ενδεχόμενο δεύτερου γάμου

-

Συνέντευξη στο περιοδικό Vita και τη δημοσιογράφο, Νάντια Σουφλή, παραχώρησε η Ντορέττα Παπαδημητρίου. Η ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για τη μητρότητα σε νεαρή ηλικία, το διαζύγιό της, αλλά και για την προσωπική της ζωή.

Μαζί με τη δουλειά, ήρθαν ο έρωτας και η οικογένεια. Τα πράγματα μάλλον συνέβησαν για σένα πιο συμπυκνωμένα χρονικά. Δυσκολεύτηκες ως νεαρή μητέρα;

Ναι, ήρθαν όλα μαζί. Η μητρότητα έχει δυσκολίες, σε όποια ηλικία κι αν συμβεί. Όταν είσαι νεότερη, η άγνοια είναι πιο έντονη. Στα 24 δεν είχα σκεφτεί τη μητρότητα και όλο αυτό το ζούσα με ενθουσιασμό και ευτυχία. Τα ανακάλυψα όλα στην πορεία. Τότε δεν υπήρχαν και τα social media, άντε να είχαμε ένα Facebook, που τώρα λειτουργούν βοηθητικά για μια μητέρα. Είναι σημαντικό να μπορείς να δεις στο Instagram μαμάδες που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με σένα και δίνουν συμβουλές. Βλέπεις ότι δεν είσαι μόνη. Ώρες ώρες σκέφτομαι ότι έκανα παιδιά 20 χρόνια πριν, και εκείνη η περίοδος μοιάζει με την εποχή των σπηλαίων! Μεγάλωσα ταυτόχρονα με αυτή τη διαδικασία ακολουθώντας τον αυθορμητισμό, την ορμή και την χαρά της ηλικίας μου. Για την προσωπικότητα και τη ζωή μου, όλα έγιναν στο σωστό χρόνο.

Ωστόσο η ροή της ζωής σε έφερε αντιμέτωπη και με έναν χωρισμό από τον σύζυγό σου και πατέρα των παιδιών σου ενώ ήσουν ακόμα αρκετά μικρή, στα 29. Σκέφτηκες ότι η νέα κατάσταση θα στεκόταν εμπόδιο μελλοντικά στην προσωπική και την επαγγελματική σου ζωή;

Είναι πολύ απαιτητικό για μια γυναίκα να γίνεται μητέρα, να μεγαλώνει τα παιδιά της, να εργάζεται… Είναι πολλά τα καρπούζια κάτω από μία μασχάλη. Οι γυναίκες είμαστε πολύ δυνατά πλάσματα και το γεγονός ότι μπορούμε να κουλαντρίσουμε τόσο πολλά αποτυπώνει μια μοναδικότητα για το είδος μας. Δεν το λέω φεμινιστικά, αλλά ρεαλιστικά. Μας έρχεται πιο φυσικά σε σχέση με τους άντρες. Είχα δυσκολίες, αλλά, επειδή είμαι εσωστρεφής της πέρασα σχετικά μόνη μου. Σε καμία περίπτωση δεν θα σκεφτώ ότι ήρθε η καταστροφή. Θα διαχειριστώ οποιαδήποτε κατάσταση, όπως η δύσκολη συνθήκη ενός χωρισμού, με ψυχραιμία και σε αισιόδοξη βάση. Το μέλλον δεν το ξέρει κανείς, γι’ αυτό επιλέγω να σκεφτώ θετικά. Θεωρώ ότι και ενεργειακά θα με φορτίσει καλύτερα και μεγαλύτερη δύναμη θα μου δώσει να ανταπεξέλθω.

Δηλώνεις ότι είσαι πολύ άνετα και μόνη σου. Αναιρείς το «είμαι καλά όταν είμαι σε σχέση»;

Χαίρομαι που αυτά εξαλείφονται με τα χρόνια. Δε χρειάζεται μία γυναίκα έναν άντρα για να είναι καλά και το αντίστροφο. Δεν ακούω τα κλισέ «η ζωή μιας γυναίκας είναι φτιαγμένη μόνο αν είναι με έναν άντρα». Είναι πολύ χρήσιμο το διάστημα που ένας άνθρωπος μένει μόνος του. Αν τα βρεις με τον εαυτό σου, έχεις περισσότερες πιθανότητες να τα βρεις και με κάποιον άλλον και να κρατήσει.

Δεν αναζητάς δηλαδή τη συντροφικότητα;

Παλαιότερα την αναζητούσα πιο έντονα, με έτρωγε. Δεν είχα μείνει και πολύ καιρό μόνη μου. Πλέον είμαι αρκετό καιρό μόνη μου και δεν ισχυρίζομαι ότι δε με νοιάζει η συντροφικότητα. Οι άνθρωποι δεν είμαστε φτιαγμένοι να ζούμε σε μονάδες. Δεν θα έμπαινα όμως σε μία σχέση από ανάγκη, θα έμπαινα μόνο επειδή θα το ήθελα. Έχει τεράστια διαφορά.

Η συγκυρία της άδειας φωλιάς που βιώνεις, με τα παιδιά σου να έχουν ενηλικιωθεί, σου δημιουργεί πιο έντονες σκέψεις για την ερωτική συντροφικότητα;

Δεν αποκλείω τίποτα στη ζωή μου καθώς περνούν τα χρόνια και μεγαλώνω, το σενάριο του γάμου φαίνεται πως απομακρύνεται. Παράλληλα όμως, ξέρω ότι αύριο όλα μπορούν να αλλάξουν και να δεις σε ένα μήνα ότι παντρεύτηκε η Ντορέττα! Η ζωή είναι απρόβλεπτη και παίζει ρόλο αν η στιγμή που θα έρθει το καθετί είναι η σωστή.

Τα παιδιά σου πώς θα σε έβλεπαν σε ένα σενάριο με νέο σύντροφο ή και γάμο;

Δεν θα είχαν κανέναν προβληματισμό αν έβλεπαν ότι είμαι καλά. Είμαστε πια σε άλλη πίστα. Εκείνα στα 19 και τα 18 τους έχουν τις ζωές τους και εγώ προσπαθώ να βρω το χώρο μου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)