Celebrity

01 Αυγούστου 2024 12:42

Πρίγκιπας Μιχαήλ: Σύσσωμη η πρώην Βασιλική Οικογένεια της Ελλάδας στην κηδεία του

Πρίγκιπας Μιχαήλ: Σύσσωμη η πρώην Βασιλική Οικογένεια της Ελλάδας στην κηδεία του

-

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών τελέστηκε την Παρασκευή η εξόδιος ακολουθία του πρίγκιπα Μιχαήλ. Στη συνέχεια, ο εκλιπών θα ταφεί στο βασιλικό κοιμητήριο του Τατοΐου.

Το "παρών" στην κηδεία έδωσαν, μεταξύ άλλων, όλα τα ανώτερα μέλη της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας.

Πιο συγκεκριμένα, στο Α' Νεκροταφείο βρέθηκαν η Άννα Μαρία, ο Παύλος με την Μαρί Σαντάλ, ο Νικόλαος, ο Φίλιππος, η Αλεξία και η Θεοδώρα. Παράλληλα στην Ελλάδα για την κηδεία του πρίγκιπα Μιχαήλ ταξίδεψε και η Βασίλισσα Σοφία.

Ποιος ήταν ο πρίγκιπας Μιχαήλ

Ο πρίγκιπας Μιχαήλ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, ήταν το μόνο μέλος του πρώην ελληνικού βασιλικού οίκου με ελληνική υπηκοότητα, δηλωμένος στο δημοτολόγιο του Δήμου Αθηναίων ως Μιχαήλ ντε Γκρες. Ήταν ο τελευταίος εν ζωή εγγονός του βασιλιά Γεωργίου Α', ο οποίος δολοφονήθηκε το 1913, με καταγωγή από τον Οίκο των Βουρβόνων μέσω της μητέρας του, Francoise d'Orleans.

Ο πρίγκιπας Μιχαήλ είχε γεννηθεί στις 9 Ιανουαρίου 1939 και διακρίθηκε ως συγγραφέας και ιστορικός. Πατέρας του ήταν ο πρίγκιπας Χριστόφορος, ο πέμπτος γιος του βασιλιά Γεωργίου, και μητέρα του η πριγκίπισσα Φραγκίσκη της Ορλεάνης.

Ο πρίγκιπας Μιχαήλ παντρεύτηκε τη Μαρίνα Καρέλλα, κόρη του βιομήχανου Θεόδωρου Καρέλλα, και μαζί απέκτησαν δύο κόρες, την Αλεξάνδρα και την Όλγα.

Πηγή φωτογραφιών: ndp

Tizer

Tizer

Tizer

Tizer

Tizer

Tizer

Tizer

Tizer

Sofia

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)