Media

10 Ιουλίου 2024 15:35

The Beatles - Let It Be: Το αγαπημένο τραγούδι της εβδομάδας από τον Easy 97.2

The Beatles - Let It Be: Το αγαπημένο τραγούδι της εβδομάδας από τον Easy 97.2

-

Ο Ringo Starr γιόρτασε πριν μερικές ημέρες τα 84 γενέθλια του και εμείς επιλέξαμε το εμβληματικό Let It Be των The Beatles, ως το αγαπημένο τραγούδι του Easy 97.2 για αυτή την εβδομάδα.

Το "Let It Be" είναι ένα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια των Beatles, και έχει καταγραφεί στην ιστορία της μουσικής ως ένα από τα πιο αγαπημένα τους κομμάτια. Η ιστορία του τραγουδιού ξεκινάει το 1968, σε μια περίοδο έντονης δημιουργικότητας αλλά και έντασης για το συγκρότημα.

Ο Paul McCartney, ο οποίος έγραψε το τραγούδι, βρήκε την έμπνευση από ένα όνειρο που είχε με τη μητέρα του, Mary McCartney, η οποία είχε πεθάνει από καρκίνο όταν εκείνος ήταν μόλις 14 ετών. Στο όνειρο, η μητέρα του τού είπε να "αφήσει τα πράγματα να κυλήσουν" (let it be), κάτι που τον παρηγόρησε και του έδωσε δύναμη.

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε κατά την περίοδο των ηχογραφήσεων του άλμπουμ "Let It Be", το οποίο αρχικά ονομάζονταν "Get Back". Οι ηχογραφήσεις άρχισαν τον Ιανουάριο του 1969 και πραγματοποιήθηκαν κυρίως στα Twickenham Studios και στα Apple Studios. Ωστόσο, οι εντάσεις μεταξύ των μελών του συγκροτήματος ήταν έντονες κατά την περίοδο αυτή, με τον George Harrison να αποχωρεί προσωρινά από το συγκρότημα.

Το "Let It Be" κυκλοφόρησε ως single στις 6 Μαρτίου 1970, λίγο πριν την επίσημη διάλυση των Beatles. Το τραγούδι περιλήφθηκε επίσης στο άλμπουμ "Let It Be", που κυκλοφόρησε στις 8 Μαΐου 1970. Το άλμπουμ αυτό ήταν το τελευταίο στούντιο άλμπουμ των Beatles, παρόλο που οι ηχογραφήσεις είχαν ολοκληρωθεί πριν από την κυκλοφορία του προηγούμενου άλμπουμ τους, "Abbey Road".

Photo: Abaca press

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)