Παράξενα

28 Οκτωβρίου 2024 08:51

Βέλγιο: Ο παραδοσιακός αγώνας με βάρκες κολοκύθας πραγματοποιήθηκε στο Κάστερλι (βίντεο)

Ο αγώνας ξεκίνησε το 2008, αφού οι τοπικοί παραγωγοί αποφάσισαν ότι χρειάζονται μια διαφορετική χρήση για τις κολοκύθες τους που ζυγίζουν πάνω από 400 κιλά, εκτός από το να τις κάνουν σούπα.

Βέλγιο: Ο παραδοσιακός αγώνας με βάρκες κολοκύθας πραγματοποιήθηκε στο Κάστερλι (βίντεο)
-

Περισσότεροι από 300 λάτρεις της κολοκύθας στη βόρεια Βέλγιο την Κυριακή (27 Οκτωβρίου) εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να κουπίσουν τα γιγάντια κενά φρούτα σε μια λίμνη στην πόλη Kasterlee, γιορτάζοντας την κορύφωση της εποχής κολοκύθας με τον παραδοσιακό ετήσιο αγώνα.

Ο αγώνας ξεκίνησε το 2008, αφού οι τοπικοί παραγωγοί αποφάσισαν ότι χρειάζονται μια διαφορετική χρήση για τις κολοκύθες τους που ζυγίζουν πάνω από 400 κιλά, εκτός από το να τις κάνουν σούπα.

Η τοπική Εταιρεία Κολοκύθας και ο Σύλλογος Καγιάκ Kasterlee συνεργάζονται για να οργανώσουν τη ρεγκάτα. Διοργανώνουν επίσης έναν διαγωνισμό κολοκύθας, ο οποίος φέτος ανέδειξε τον ευρωπαϊκό πρωταθλητή με βάρος 1.160 κιλά.

Το να φτάσουν σε αυτό το μέγεθος είναι μια αγωνία για τις κολοκύθες που αρχίζουν να μεγαλώνουν μόνο τον Ιούνιο, οπότε έχουν μόνο 4-5 μήνες για να αποκτήσουν βάρος.

Για να δημιουργήσουν τις βάρκες, οι ειδικοί αναζητούν τα ελαφριά κολοκύθες που ζυγίζουν μεταξύ 300 και 500 κιλών.

Ωστόσο, το να κουπίσουν τις ασυνήθιστες καγιάκ απαιτεί κάποια δεξιοτεχνία.

«Είναι σαν ένα κόρακλ (είδος μικρής βάρκας), ... είναι ένα κανό αλλά δεν έχει μπροστινό ή πίσω μέρος, οπότε χρειάζεσαι πολύ μυϊκή δύναμη για να το κρατήσεις σταθερό και να πας στην κατεύθυνση που πρέπει», είπε ο Mark Smitham, ένας Άγγλος που ζει στις Βρυξέλλες, στο Reuters.

«Έτσι, ναι, είμαι λίγο χωρίς αναπνοή, θα έπρεπε να κάνω περισσότερη κανό. Είναι αρκετά αναζωογονητικό, αλλά με το πλήθος είναι πολύ διασκεδαστικό», πρόσθεσε, αναφερόμενος στους περίπου 5.000 θεατές που είχαν συγκεντρωθεί στο Kasterlee για να παρακολουθήσουν την 15η έκδοση του θεάματος.

Μετά τον αγώνα, οι κολοκύθες δεν τρώγονται αλλά εξακολουθούν να αξιοποιούνται καλά.

«Κάποια χρόνια πριν, μας έμειναν πολλές μεγάλες κολοκύθες και θέλαμε να κάνουμε κάτι για όλους γύρω από την ιστορία του Χάλοουιν. Έτσι προήλθε η ρεγκάτα», είπε ο Dries Molans, ένας από τους διοργανωτές.

«Τις αδειάζουμε, κρατάμε τους σπόρους για το επόμενο έτος και οι κολοκύθες-βάρκες ρίχνονται στο χωράφι, όπου θα χρησιμεύσουν ως λίπασμα για το επόμενο έτος».

Ειδήσεις σήμερα:

28η Οκτωβρίου – Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Φλώρινα – δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα: Μάχη για τη ζωή του δίνει ένας 55χρονος

Αργία 28ης Οκτωβρίου: Πώς αμοίβεται η εργασία

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)