Κόσμος

Χθες 15:03

Ο Ερντογάν αρνήθηκε να συμμετέχει σε δείπνο του Μπάιντεν

Μετά τις επικρίσεις, ο Πρόεδρος της Τουρκία «απέρριψε» δείπνο που παρέθεσε ο Μπάιντεν. Άλλη στάση κράτησε η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας, Εμινέ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν αρνήθηκε να συμμετέχει σε δείπνο του Μπάιντεν
-

Αρνήθηκε να συμμετάσχει στο δείπνο του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, και επέστρεψε  στην Τουρκία, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα πληροφορίες, που μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Όπως αναφέρεται δεν έγινε καμία σχετική ανακοίνωση για τον λόγο τον οποίο δεν συμμετείχε στο δείπνο ο πρόεδρος Ερντογάν. Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο NBC στη Νέα Υόρκη, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε επικρίνει την κυβέρνηση Μπάιντεν επειδή στηρίζει το Ισραήλ.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος «CAN» που μετέφερε τον Πρόεδρο Ερντογάν και τη συνοδεία του προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ataturk στις 09:30.

Τον Ερντογάν υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Ataturk ο αντιπρόεδρος Cevdet Y?lmaz, ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Osman Ask?n Bak, ο περιφερειάρχης Κωνσταντινούπολης Davut Gul και άλλοι αξιωματούχοι.

Μαζί με τον Πρόεδρο Ερντογάν και τη σύζυγό του Emine Erdogan, έφθασαν επίσης στην Κωνσταντινούπολη ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, ο Υπουργός Οικονομικών, ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, ο Υπουργός Εμπορίου, ο επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών, ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Προέδρου, ο Σύμβουλος του Προέδρου σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας.

Μετά την υποδοχή, ο πρόεδρος Erdogan αναχώρησε από το αεροδρόμιο.

Η Εμινέ Ερντογάν παρέστη στο δείπνο που παρέθεσε η Τζιλ Μπάιντεν

Από την άλλη πλευρά, η Εμινέ Ερντογάν, η οποία βρισκόταν στις ΗΠΑ μαζί με τον Πρόεδρο Ερντογάν, παρέστη στο δείπνο που παρέθεσε η σύζυγος του Τζο Μπάιντεν, Τζιλ Μπάιντεν. Η Εμινέ Ερντογάν σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε τα εξής : «Στη Νέα Υόρκη, που επισκεφθήκαμε στο πλαίσιο της 79ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, συναντηθήκαμε με τις συζύγους των ηγετών υπό τη φιλοξενία της Jill Biden, της συζύγου του Προέδρου των ΗΠΑ. Είχαμε ειλικρινείς και εποικοδομητικές συζητήσεις για πολλά θέματα, ιδίως για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση».


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Μπακογιάννη: Τα λόγια του Παύλου εδώ και 35 χρόνια νικούν και θα νικούν τις άνανδρες σφαίρες

Βόλος: Μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου αδέσποτο σκύλο

Πρεσβυτέρα πατέρα Αντώνιου: Τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν για την.. αρπαγή της “Κιβωτού”

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)