Πολιτική

Χθες 11:44

Μητσοτάκης για Μπακογιάννη: Τα λόγια του Παύλου εδώ και 35 χρόνια νικούν και θα νικούν τις άνανδρες σφαίρες

Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για την επέτειο 35 ετών απο τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Το συγκινητικό μήνυμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Μητσοτάκης για Μπακογιάννη: Τα λόγια του Παύλου εδώ και 35 χρόνια νικούν και θα νικούν τις άνανδρες σφαίρες
-

«Εδώ και 35 χρόνια τα λόγια νικούν και θα νικούν τις άνανδρες σφαίρες», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη συμπλήρωση 35 ετών από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Ο κ. Μητσοτάκης, σε ανάρτηση όπου παρέθεσε λόγια του Παύλου Μπακογιάννη, ο οποίος σημείωνε, μεταξύ άλλων, ότι «μπορούμε λοιπόν και διαφωνούμε γιατί, κυρίως μπορούμε να συνυπάρχουμε», τόνισε:

«Τα λόγια του Παύλου ισχύουν όσο ποτέ, καθώς δικαιώνονται στον χρόνο. Γίνονται προσωπική πυξίδα όσων ζήσαμε μαζί του. Και οδηγός στη δράση κάθε ελεύθερου πολίτη. Εδώ και 35 χρόνια νικούν και θα νικούν τις άνανδρες σφαίρες».

Με αφορμή την θλιβερή επέτειο, η σύζυγός του, Ντόρα Μπακογιάννη, ανήρτησε στο Χ μια φωτογραφία του Παύλου Μπακογιάννη.

«35 χρόνια… Σαν να ήταν χθες» έγραψε η βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ σε ανάρτησή της.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη στην οποία αναφέρει:

"Συμπληρώνονται σήμερα 35 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Οι αδίστακτοι τρομοκράτες μπορεί να του έκοψαν το νήμα της ζωής, όμως δεν κατάφεραν να σβήσουν τις ιδέες του.

Αγωνίστηκε για την εθνική συμφιλίωση και δίδαξε με τον λόγο και το έργο του πως η Δημοκρατία δεν συμβιβάζεται με τα άκρα και τις ακρότητες.

Μας έδειξε ότι τα δημοκρατικά ιδεώδη και η μετριοπάθεια ενώνουν τους πολίτες και τους οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον ενότητας και προόδου.

Όσα χρόνια και αν περάσουν, τα ιδανικά του θα εξακολουθούν να μας εμπνέουν και να αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τις γενιές που έρχονται.

35 χρόνια μετά, ο Παύλος Μπακογιάννης ζει στη μνήμη και στις καρδιές μας".

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρινέλλα: Το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της

Περιστέρι: Συνελήφθη απόστρατος για το γράμμα με τη σκόνη στο Δημαρχείο

Απεργία στα τρένα: Ποια δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)