Οικονομία

Χθες 11:17

“Έταξαν” κρυπτονομίσματα και... παραλίγο να αποσπάσουν 1,1 εκατομμύρια ευρώ

Απάτη με λεία πακτωλό χρημάτων στην Θεσσαλονίκη, από δύο άνδρες και μία γυναίκα οι οποίοι κορόιδεψαν ανυποψίαστο επενδυτή.

“Έταξαν” κρυπτονομίσματα και... παραλίγο να αποσπάσουν 1,1 εκατομμύρια ευρώ
-

Δύο άνδρες και μία γυναίκα στην Θεσσαλονίκη, με το δέλεαρ της επένδυσης των χρημάτων σε κρυπτονομίσματα απέσπασαν από ιδιώτη 250000 ευρώ και αποπειράθηκαν να του άλλα 920000.

Το θύμα κατάλαβε ότι επρόκειτο περί απάτης και απευθύνθηκε στην Αστυνομία η οποία ξεκίνησε έρευνες και οδηγήθηκε στην ταυτοποίηση των δραστών. Πρόκειται για δύο Έλληνες άνδρες 28 και 32 ετών, ενώ στην υπόθεση φαίνεται πως εμπλέκεται και μία γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας παραμένουν -προς το παρόν- άγνωστα. Η δικογραφία η οποία σχηματίστηκε αφορά μια σειρά από κακουργηματικές πράξεις, όπως εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και απάτη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, οι δύο κατηγορούμενοι συστήθηκαν στον παθόντα ως δήθεν υπάλληλοι εταιρίας αγοραπωλησίας και διαχείρισης κρυπτονομισμάτων, και με αυτές τις ιδιότητες τον έπεισαν να επενδύσει στην αγορά κρυπτονομισμάτων αγοράζοντας bitcoin, με το δέλεαρ ότι θα πολλαπλασίαζε τα κέρδη του.

Το ανυποψίαστο θύμα κατέθετε τμηματικά πέρυσι, από μέσα Ιανουαρίου μέχρι και μέσα Φεβρουαρίου σε δύο λιθουανικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, φτάνοντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 249770 ευρώ. Με πρόσχημα δε, την ανάκτηση των χρημάτων του, οι ίδιοι -σύμφωνα με την δικογραφία- αποπειράθηκαν στη συνέχεια να του αποσπάσουν άλλα 925615 ευρώ.

Η δικογραφία υποβάλλεται στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση της γυναίκας συνεχίζονται.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρινέλλα: Το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της

Λίβανος: Στο “κενό” οι εκκλήσεις για αποκλιμάκωση

Απεργία στα τρένα: Ποια δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)