Κόσμος

25 Σεπτεμβρίου 2024 16:52

Λίβανος: Ευρείας κλίμακας επίθεση προετοιμάζει το Ισραήλ (εικόνες)

Το Ισραήλ, βλ΄πει την εππίθεση στον Λίβανο να περνάει σε "νέα φάση". Κλιμακώνεται η κρίση. Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Λίβανος: Ευρείας κλίμακας επίθεση προετοιμάζει το Ισραήλ (εικόνες)
-

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπολύει πλήγματα «ευρείας κλίμακας» στον νότιο Λίβανο, λίγες ώρες αφού επεσήμανε ότι αναχαίτισε πύραυλο που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ εναντίον του Τελ Αβίβ. Ο στρατός «διεξάγει αυτή τη στιγμή πλήγματα ευρείας κλίμακας στον νότιο Λίβανο και την περιοχή της Μπεκάα (ανατολικά). Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες», επεσήμαναν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Νωρίτερα ο επικεφαλής των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων στο βόρειο τμήμα, Υποστράτηγος Όρι Γκόρντιν, τόνισε τη σημασία της «δυνατής προετοιμασίας» για μια χερσαία επίθεση κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Ανέφερε ότι η εκστρατεία έχει μεταβεί σε μια "νέα φάση", ξεκινώντας με σημαντικά χτυπήματα στις εγκαταστάσεις και το προσωπικό πυραύλων της Χεζμπολάχ. Κατά την παρατήρηση μιας άσκησης προσομοίωσης χερσαίων επιχειρήσεων, ο Γκόρντιν τόνισε την αναγκαιότητα αλλαγής της κατάστασης ασφάλειας μέσω της ετοιμότητας για έναν ελιγμό εδάφους στον Λίβανο.

Λίβανος - Ισραήλ

Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκαλείται να συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα Τετάρτη στις 18:00 (ώρα Νέας Υόρκης· στη 01:00 αύριο Πέμπτη ώρα Ελλάδας), για να συζητήσει την κλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραήλ-Χεζμπολά, καθώς στον Λίβανο σφοδροί βομβαρδισμοί των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 500 ανθρώπους προχθές Δευτέρα, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η σλοβένικη προεδρία του κορυφαίου οργάνου του διεθνούς οργανισμού.

Στη συνεδρίαση, που συγκλήθηκε κατόπιν επίσημου αιτήματος της Γαλλίας, θα είναι παρών ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, διευκρίνισε η προεδρία.

Επλήγησαν περισσότεροι από 280 στόχοι της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε σήμερα περισσότερους από 280 στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, απ’ όπου η ισλαμιστική οργάνωση εκτοξεύει ρουκέτες προς το έδαφος του Ισραήλ.

Αφού εκτοξεύτηκαν «πολλά βλήματα» από τον Λίβανο «από την τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ» ο στρατός «έπληξε τους εκτοξευτήρες που χρησιμοποιούνται» για αυτές τις επιθέσεις καθώς «και άλλους τρομοκρατικούς στόχους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συνολικά, επλήγησαν «περισσότεροι από 280 τρομοκρατικοί στόχοι της Χεζμπολάχ», σύμφωνα με τον στρατό.

Λίβανος - Ισραήλ

Ειδήσεις σήμερα:

Αίγιο - Καταγγελία: 34χρονος αποπειράθηκε να βιάσει 11χρονη ανιψιά του με μαχαίρι

Σίφνος: Ενέδρα και ληστεία σε ταχυδρόμο

Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: “Ο πατέρας της δράστιδος της έδινε εύσημα”


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)