Υγεία

24 Σεπτεμβρίου 2024 21:35

Μόλις 1 στους 3 εφήβους χρησιμοποιεί προφυλακτικό: Μαθήτρια Λυκείου που έμεινε έγκυος στα 16 της μιλάει στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Όλο και λιγότεροι έφηβοι κάνουν χρήση προφυλακτικού, στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας. Η Κέλλυ Χεινοπώρου συνάντησε την Μαρία, που έμεινε έγκυος στα 16.

Μόλις 1 στους 3 εφήβους χρησιμοποιεί προφυλακτικό: Μαθήτρια Λυκείου που έμεινε έγκυος στα 16 της μιλάει στον ΑΝΤ1 (βίντεο)
-

Της Κέλλυς Χεινοπώρου 

Η Μαρία συμπύκνωσε αυτά που καταγράφει η τελευταία έκθεση του παγκόσμιου οργανισμού υγείας για την σεξουαλική συμπεριφορά των εφήβων :1 στους 3 νέους σήμερα στην Ευρώπη,  δεν χρησιμοποιεί προφυλάξεις με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένοι σε σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και μη προγραμματισμένες εγκυμοσύνες. Και η χρήση προφυλακτικού στους εφήβους μειώνεται διαρκώς!

30% των εφήβων : δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό ή δεν λαμβάνουν χάπι αντισύλληψης [πηγή. Π.Ο.Υ.]

 «- γνωρίζω άτομα που από τα 13 είναι σεξουαλικά ενεργά

-Παίρνουν προφυλάξεις;

- Όχι οι περισσότεροι» λέει η μαθήτρια Λυκείου που έμεινε έγκυος στα 16 της .

«Στο γυμνάσιο υπήρξε κορίτσι που έμεινε έγκυος, και το κορόιδευαν τα παιδιά» λέει επίσης η μαθήτρια.

Και οι δυο αποκαλύπτουν ιστορίες συμμαθητριών τους που είχαν τερματίσει ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, για εκείνο το ταμπού που επικρατεί στους νέους σχετικά με τη μη χρήση προφυλακτικού,  αλλά και ότι σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν κάνουν ούτε στο σπίτι ούτε στο σχολείο, αλλά στις παρέες !

«θα μιλήσουν σε φίλους , γιατί ντρέπονται με γονείς ή με καθηγητές…οι καθηγητές επιλέγουν να μην μας μιλάνε, οι έφηβοι πάνε και όπου βγει» τονίζει το κορίτσι στον ΑΝΤ1.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1: 


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)