Παράξενα

24 Σεπτεμβρίου 2024 10:21

Λευκάδα: “Έκαναν την τρίχα τριχιά”, λέει ο ιερέας που έσερνε σκυλιά με το βαν

Το περιστατικό κακοποίηση των ζώων, η σύλληψη και η…πολιτική παρέμβαση στη Λευκάδα.

 Λευκάδα: “Έκαναν την τρίχα τριχιά”, λέει ο ιερέας που έσερνε σκυλιά με το βαν
-

Ένα τραγικό περιστατικό κακοποίησης ζώων συνέβη στη Λευκάδα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του μέλιτος ενός νεαρού ζευγαριού, όπως καταγγέλλει η οργάνωση Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα και το κυνήγι.  Το ζευγάρι, ενώ απολάμβανε τις διακοπές του, έγινε μάρτυρας ενός σοκαριστικού περιστατικού: ένας ιερέας οδηγούσε ένα βαν, έχοντας δεμένα με αλυσίδες δύο σκυλιά που τα έσερνε πάνω στην άσφαλτο. Οι πατούσες των ζώων ήταν γεμάτες πληγές και το αίμα τους έσταζε στον δρόμο.

Λευκάδα - κακοποίηση σκύλου

Το ζευγάρι, σοκαρισμένο από το θέαμα, σταμάτησε αμέσως το αυτοκίνητο του ιερέα και κάλεσε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής Απολλωνίου, το οποίο έφτασε άμεσα στο σημείο. Οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου το ζευγάρι έκανε επίσημη καταγγελία για το περιστατικό. Ο ιερέας συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Λευκάδα - κακοποίηση σκύλου

Το ζευγάρι ζήτησε να πάρει τα σκυλιά για να τα μεταφέρει σε κτηνίατρο, αλλά σύμφωνα με το  Lefkadatoday.gr πριν προλάβουν να το κάνουν, κατέφθασε ο Αντιδήμαρχος της περιοχής για να υπερασπιστεί τον ιερέα, που φέρεται να είναι συγγενής του, και πήρε τα σκυλιά μαζί του. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό πού βρίσκονται τα δύο κακοποιημένα ζώα.

Η οργάνωση Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα και το κυνήγι ενημερώθηκε από το περιστατικό και βρίσκεται σε επικοινωνία με το ζευγάρι για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Δυστυχώς, τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής δεν βοήθησαν, αναφέροντας ότι είναι εθελοντές και φοβούνται να αναμειχθούν, σύμφωνα με την καταγγελία.

Ιερέας στον ΑΝΤ1: Έκαναν την τρίχα τριχιά

Ο 75χρονος ιερέας μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Το Πρωινό» για το περιστατικό και υποστήριξε πως τα σκυλιά ήταν αδέσποτα και τα μετέφερε στο σπίτι του. «Δεν θα έκανα κάτι κακό στα σκυλιά, μπορεί να τους φάνηκε κακή εικόνα, αλλά εγώ δεν έτρεχα», είπε για το ζευγάρι που τον κατήγγειλε και ισχυρίστηκε πως, έδεσε τα σκυλιά πίσω από το αυτοκίνητο επειδή δεν μπορούσε να τα σηκώσει να τα βάλει μέσα.

«Έκαναν την τρίχα τριχιά, δεν τα ‘βαλα για να κάνω ράλι», είπε, αφού πρώτα τόνισε πως τα σκυλιά εξετάστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Ο ιερέας κατέληξε πως έχει οριστεί δικάσιμος και θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 60.000 ευρώ.


Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: 500 νεκροί σε μία μέρα από τις ισραηλινές επιδρομές (εικόνες)

Ξηρασία - Βραζιλία: Η στάθμη των ποταμών έπεσε σε αρνητικό ρεκόρ

Σεισμός στην Ιαπωνία και τσουνάμι (βίντεο)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)