Κόσμος

25 Αυγούστου 2024 19:27 Τελευταία ενημέρωση : 26 Αυγούστου 2024 00:17

Χεζμπολάχ - Διάγγελμα Νασράλα: Δεν χρησιμοποιήσαμε πυραύλους ακριβείας... προς το παρόν (βίντεο)

Τι ανέφερε ο ηγέτης της εξτρεμιστικής οργάνωσης του Λιβάνου για την επίθεση που αυτή εξαπέλυσε κατά των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ και για την συνέχιση των μαχών.

Χεζμπολάχ - Διάγγελμα Νασράλα: Δεν χρησιμοποιήσαμε πυραύλους ακριβείας... προς το παρόν (βίντεο)
-

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα απηύθυνε διάγγελμα σήμερα Κυριακή 25.08 μετά την ανακοίνωση του κινήματός του ότι διεξήγαγε επίθεση ευρείας κλίμακας κατά του Ισραήλ.

Στην ομιλία του ο Νασράλα είπε ότι η “απάντηση” της Χεζμπολάχ στη δολοφονία του ανώτατου διοικητή της Φουάντ Σουκρ καθυστέρησε για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της μαζικής στρατιωτικής κινητοποίησης του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Ανέφερε ότι η Χεζμπολάχ αποφάσισε να μην απαντήσει στη δολοφονία στοχεύοντας περιοχές αμάχων και ισραηλινές υποδομές και ότι στόχευσε μια στρατιωτική βάση πληροφοριών 110 χιλιομέτρων (68 μίλια) στο ισραηλινό έδαφος, το οποίο ήταν 1,5 χιλιόμετρο (0,9 μίλια) μακριά από το Τελ Αβίβ.

Υποστήριξε ότι όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ εκτοξεύτηκαν με επιτυχία και εισήλθαν στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Επισήμανε ότι η ομάδα δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει πυραύλους ακριβείας στη σημερινή επίθεση, αλλά ενδέχεται να τους αναπτύξει στο εγγύς μέλλον.

Τόνισε τέλος ότι κανένας από τους πύραυλους ακριβείας ή στρατηγικούς πυραύλους της Χεζμπολάχ δεν καταστράφηκε από το Ισραήλ στον Λίβανο.


Ειδήσεις σήμερα:

Λειψυδρία: Η ΕΥΔΑΠ ενεργοποιεί συμπληρωματικές πηγές για την ύδρευση της Αττικής

Σαντορίνη: Επιτέθηκαν σε λιμενικό για να “σώσουν” ανήλικο από την σύλληψη (βίντεο)

Φωκίδα: Αγριογούρουνα κάνουν μπάνιο στα Τριζόνια (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)