Κοινωνία

24 Αυγούστου 2024 14:07

Φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης: Κινητοποιήθηκαν ελικόπτερα (εικόνες)

Σε ποιο σημείο ξέσαπσε η πυρκαγιά κινητοποιώντας πυροσβέστες, ντόπιους και εθελοντές. Πότε οριοθετήθηκε και παρέμεινε χωρίς ενεργό μέτωπο.

Φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης: Κινητοποιήθηκαν ελικόπτερα (εικόνες)
-

Συναγερμός σήμανε στο Πυροσβεστικό Σώμα λίγο πριν από τις 13.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, για φωτιά στο Ηράκλειο τη Κρήτης.

Όπως μετέδωσε το cretalive.gr, η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή του Μαραθίτη, μεταξύ Λοφούπολης και Βασιλειών, σε χορτολιβαδική πλαγιά.

Η κινητοποίηση της υπηρεσίας ήταν μεγάλη, καθώς η Κρήτη βρισκόταν σε Γενική Επιφυλακή. Στο σημείο επιχείρησαν 41 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 3ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και δυο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής.

Όπως είχε δηλώσει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Τσαπάκος, «η φωτιά θα ελεγχθεί γρήγορα, η κινητοποίηση ήταν άμεση, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές».

Η δήλωση επαληθεύτηκε, καθώς αργότερα το μεσημέρι της ίδιας μέρας η φωτιά ορθιοθετήθηκε και παρέμεινα χωρίς κανε΄να ενενργό μέτωπο.

Φωτιά - Ηράκλειο

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Αποπειράθηκαν να βιάσουν 19χρονη μπροστά στον φίλο της

Δραπετσώνα: Αστυνομικοί βούτηξαν στη θάλασσα και διέσωσαν εγκλωβισμένο ναυαγό (βίντεο)

Χούθι - “Sounion”: Τρείς πυρκαγιές στο ελληνόκτητο τάνκερ (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)