Κοινωνία

23 Αυγούστου 2024 17:38 Τελευταία ενημέρωση : 23 Αυγούστου 2024 21:24

Χαλκιδική - Λούνα παρκ: Η αυτοψία του πατέρα, τα αναπάντητα ερωτήματα και η “άρνηση” του Δήμου

Τι ζητά να μάθει η οικογένεια του 19χρονου Γιάννη, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Σε εξέλιξη είναι η έρευνα σε βάρος της δήμαρχου Κασσάνδρας.

 Χαλκιδική - Λούνα παρκ: Η αυτοψία του πατέρα, τα αναπάντητα ερωτήματα και η “άρνηση” του Δήμου
-

Ο πατέρας μαζί με το δικηγόρο της οικογένειας τού 19χρονου, που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, βρέθηκε το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου  προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Στη συνέχεια μετέβη στο αστυνομικό τμήμα που χειρίζεται την υπόθεση,  προκειμένου να ενημερωθεί για τυχόν νέα στοιχεία,  που έχουν προκύψει από την έρευνα, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το  λούνα παρκ,  μαζί με τον πραγματογνώμονα που έχει ορίσει η οικογένεια,  προκειμένου να κάνουν αυτοψία.
Ο πραγματογνώμονας που έχει οριστεί από το κράτος, έχει ολοκληρώσει την έρευνα στο λούνα παρκ,  έχει συλλέξει, όλα τα στοιχεία εκείνα, που φανερώνουν την αιτία του δυστυχήματος και μόλις συντάξει την έκθεση του,  στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα την καταθέσει στις  εισαγγελικές αρχές, για να συμπεριληφθεί στο φάκελο της δικογραφίας.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι έρευνα  σε βάρος της δήμαρχου Κασσάνδρας, έχει κληθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση κεντρικής Μακεδονίας,  προκειμένου, εντός της ημέρας, να απαντήσει εγγράφως  για το,  τι συνέβη,  ποιες ήταν οι δικές της ενέργειες και αν κριθεί σκόπιμο,  το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, ενδέχεται να την καλέσουν και σε απολογία.

Λουνα παρκ - Χαλκιδικη

Η Αυτοψία

Ο τεχνικός σύμβουλος τής οικογένειας τού 19χρονου Γιάννη πραγματοποίησε αυτοψία στο θεματικό πάρκο στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής. Είδε από κοντά το μηχάνημα, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο νεαρός το βράδυ της Δευτέρας και κάνει λόγο για μία απαράδεκτη κατάσταση.

Μαζί του οι δικηγόροι τής οικογένειας και ο πατέρας του 19χρονου, ο οποίος βρήκε και το ένα παπούτσι του γιου του.

Λουνα παρκ - Χαλκιδικη

Οι δικηγόροι της οικογένειας κατέθεσαν υπόμνημα στην Εισαγγελία, με το οποίο ζητούν να μάθουν

  • Πότε ηλεκτροδοτήθηκε η επιχείρηση
  • Ποια είναι τα έγγραφα και πού αυτά κοινοποιήθηκαν
  • Θέλουν να μάθουν ποιος και πότε έκρινε ότι τα μηχανήματα είναι κατάλληλα
Λουνα παρκ - Χαλκιδικη

Παράλληλα ζητούν να προσκομισθούν στον εισαγγελέα: 

  • το Τιμολόγιο αγοράς του παιχνιδιού και
  • η Πιστοποίηση του μηχανήματος.
Λουνα παρκ - Χαλκιδικη

Το έγγραφο του ιδιοκτήτη και η άρνηση του Δήμου

Κατά την απολογία του στις αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του λούνα πάρκ, κατέθεσε κι ένα έγγραφο, μία υπεύθυνη, δήλωση μηχανικού, ο οποίος φέρεται να υπογραφεί, ως υπάλληλος του δήμου και πιστοποιεί, ότι τα μηχανήματα της επιχείρησης, είναι κατάλληλα να λειτουργούν. Η δήμαρχος Κασσάνδρας πάντως υποστηρίζει πως κανένας υπάλληλος του δήμου, δεν έχει δώσει τέτοιο έγγραφο.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, έχει κληθεί από την αποκεντρωμένη Διοίκηση, να απαντήσει εγγράφως για το, τι συνέβη και ποιες ήταν οι δικές της ενέργειες, για το λούνα παρκ και αν κριθεί σκόπιμο, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ενδέχεται να την καλέσουν και σε απολογία. Στην συνέχεια θα αποφασιστεί εάν θα παραπεμφθεί και στο πειθαρχικό συμβούλιο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)