Κόσμος

05 Αυγούστου 2024 08:17 Τελευταία ενημέρωση : 05 Αυγούστου 2024 21:23

Χειμάρρα – εκλογές: Επικράτησε ο εκλεκτός του Ράμα

Ο υποψήφιος του σοσιαλιστικού κόμματος, Βαγγέλης Τάβος και εκλεκτός του Έντι Ράμα, επικράτησε με σημαντική διαφορά, του Πέτρου Γκικουρία, που στηρίχθηκε από την ομογένεια.

Χειμάρρα – εκλογές: Επικράτησε ο εκλεκτός του Ράμα
-

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα ή καταμέτρηση στο κέντρο της εκλογικής επιτροπής στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Χειμάρρας για την ανάδειξη του διαδόχου του Φρέντη Μπελέρη, του εκλεγμένου δημάρχου και πλέον ευρωβουλευτή που παραμένει στη φυλακή.

Στην αίθουσα παρίστανται οι δύο υποψήφιοι, Πέτρος Γκικουρίας και Βαγγέλης Τάβος, καθώς και ο βουλευτής και πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες και ο βουλευτής και γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού κόμματος Blendi Klosi.

Σύμφωνα με το himara.gr, μέχρι τις 6.30 το πρωί είχαν ανοιχτεί 25 από τις 36 κάλπες και ο πρώην βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Τάβος προηγούνταν του Γκικουρία με 3497 ψήφους έναντι 2206.

Τα τελικά αποτελέσματα

Το πρωί της Δευτέρας ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα, της εκλογικής διαδικασίας, που έβγαλαν νικητή, τον υποψήφιο του σοσιαλιστικού κόμματος του Έντι Ράμα, Βαγγέλη Τάβο.

Στο 100% των αποτελεσμάτων ο Τάβος συγκέντρωσε ποσοστό 58,62% με 4.858 ψήφους, ενώ ο Πέτρος Γκικουρίας συγκέντρωσε το 41,38% με 3.400 ψήφους.

Ειδήσεις σήμερα:

Λετονία: “Βυθίστηκε” η χώρα εξαιτίας πλημυρών στην γειτονική Λιθουανία (βίντεο)

Εορτολόγιο - 5 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

ΗΠΑ: Η Χάρις προηγείται του Τραμπ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)