Πολιτική

09 Ιουνίου 2024 19:13 Τελευταία ενημέρωση : 09 Ιουνίου 2024 19:51

Ευρωεκλογές - Exit poll: Η πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Πως “διαβάζει” το κυβερνόν κόμμα το αποτέλεσμα των ευρωκλογών, σύμφωνα με το exit poll. Πως σχολιάζουν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Τι αναφέρουν γαλάζια στελέχη για τις μεταρρυθμίσεις

Ευρωεκλογές - Exit poll: Η πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας
-

Στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς έφτασε νωρίτερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να παρακολουθήσει εκεί το exit poll και τα επίσημα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτησε χαμογελαστός τους υποστηρικτές της Ν.Δ. που τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.


Την πρώτη αντίδραση από την Νέα Δημοκρατία για το exit poll για τις Ευρωεκλογές μετέφερε στον εκλογικό μαραθώνιο στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Σπύρος Μουρελάτος, αναφέροντας ότι στην Πειραιώς τηρούν στάση αναμονής για τα επίσημα αποτελέσματα, σχολιάζοντας ότι προφανώς και η μεγάλη αποχή είναι στοιχείο έντονου προβληματισμού για όλους.

«Στην χειρότερη περίπτωση του τόξου του exit poll, με ποσοστό 28%, η ΝΔ καταγράφει σημαντική νίκη», αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «η μεγαλύτερη διαφορά στην ιστορία των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα», επισημαίνοβντας ότι «εμπεριέχει και ένα μήνυμα η διαφορά». 

Όπως μετέφερε ο Σπύρος Μουρελάτος «στην συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στους πολίτες ότι το μήνυμα το έχω λάβει, δεν χρειάζεται να μου το στείλετε στην κάλπη», κι έτσι είδαν να γίνεται, καθώς «στελέχη στην ΝΔ λένε πως πρέπει να επισπευστούν οι μεταρρυθμίσεις», αλλά και ότι «το κόμμα άντεξε».

Σε ότι αφορά το ποσοστό που φέρεται να παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως μετέδωσε ο Σπύρος Μουρελάτος, στην Νέα Δημοκρατία λένε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βάζει τον πήχη όσο ψηλά ή όσο χαμηλά θέλει, ωστόσο το ποσοστό του προσεγγίζει το ποσοστό συντριβής του Αλέξη Τσίπρα».


Δείτε εδώ LIVE την εκλογική βραδιά στον ΑΝΤ1, πατώντας ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές 2024: Πήγε να ψηφίσει με το... νυφικό! (βίντεο)

Πειραιάς: Αυτοκίνητο “βούτηξε” στο λιμάνι

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου - Τεντόγλου: Είναι κατάρα που...


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)