Οικονομία

06 Ιουνίου 2024 11:00

Ερυθρά Θάλασσα - Χούθι: Αναφορά για νέα επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία για την "στοχοποίηση" του πλοίου. Ποια ειναι η κατάσταση στο καράβι μετά την επίθεση.

Ερυθρά Θάλασσα - Χούθι: Αναφορά για νέα επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο
-

Ένα ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς φορτίου φέρεται να έγινε στόχος των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, γνωστοποίησε σήμερα η βρετανική εταιρεία ασφαλείας Ambrey.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το πλοίο, το οποίο δεν κατονομάζεται, διέκοψε την εκπομπή σήματος στα 118 ν.μ. ανατολικά της Μασάουα της Ερυθραία, ενώ έπλεε από το Μορμουγκάο της Ινδίας με προορισμό το Σουέζ.

«Η φερόμενη “στοχοποίηση” του πλοίου σχετίζεται με τις δηλωμένες προθέσεις των Χούθι. Από τα λεγόμενά τους δεν προκύπτει πως έχει προκληθεί ζημιά στο σκάφος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ambrey.

Παρ’ όλα αυτά, όπως διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση, η εξέλιξη δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Σημειώνεται πως, από τον περασμένο Νοέμβριο, οι σιίτες αντάρτες που ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά και τις πολυπληθέστερες περιοχές της Υεμένης πραγματοποιούν επιθέσεις σε πλοία που κινούνται στην Ερυθρά Θάλασσα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, είχαν εξαπολύσει επίθεση κατά του υπό σημαία Μάλτας φορτηγού πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου «YANNIS» – που, σύμφωνα με τον ιστότοπο Marine Traffic, ανήκει στην ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Eastern Mediterranean Maritime Limited.

Πηγή: Reuters


Ειδήσεις σήμερα:

Αλέξης Χαρίτσης: Πέθανε ο πατέρας του, Βύρωνας Χαρίτσης

Πανελλαδικές: Τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

Παππούς κατηγορείται για τον βιασμό της εγγονής του


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)