Συνταγές

05 Ιουνίου 2023 16:12

Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος στη λαδόκολλα με πατατάκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράστηκε, με τους τηλεεθατές της εκπομπής "Το Πρωινό", τα μυστικά που θα "απογειώσουν" την συνταγή.

Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος στη λαδόκολλα με πατατάκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
-

Συνταγή για μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο στη λαδόκολλα με τραγανά πατατάκια ετοίμασε την Δευτέρα και έδειξε στους τηλεθεατές βήμα - βήμα, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στην κουζίνα της εκπομπής «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Όπως λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ο σιδηρόδρομος με αυτή την ξηρή μαρινάδα και το σιγανό ψήσιμο σε πακέτο, μετατρέπεται στο πιο τρυφερό μοσχάρι στο φούρνο που έχεις δοκιμάσει ποτέ!

Υλικά

  • Για το μοσχάρι σιδηρόδρομο
  • 1 ½ με 2 κιλά μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος
  • 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.σ. αλάτι χονδρό
  • 2 κ.σ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη
  • μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. σκόρδο αποξηραμένο
  • 2 πρέζες κύμινο
  • 1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • μεγάλα κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο
Μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο στη λαδόκολλα με τραγανά πατατάκια - Συνταγή - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το Πρωινό

Για τα πατατάκια

  • 1 κιλό πατάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • 3-4 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο

Για τον μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο

  • Καθαρίζουμε το μοσχάρι από τις λευκές μεμβράνες με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τον καθαρίσει.
  • Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο και βάζουμε επάνω τον σιδηρόδρομο.
  • Πασπαλίζουμε το σιδηρόδρομο με την ξηρή μαρινάδα και αλείφουμε πολύ καλά πάνω και κάτω να πάει παντού το μείγμα.
  • Με μαχαίρι κοφτερό κάνουμε τρύπες και μπήγουμε από το μείγμα μπαχαρικών για να μοσχομυρίσει ο μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος.
  • Ακουμπάμε ένα κλαδάκι δεντρολίβανο πάνω στο σιδηρόδρομο.
  • Τυλίγουμε πολύ καλά σε πακέτο, σε αντικολλητικό χαρτί. Δένουμε το πακέτο και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Βάζουμε σε χαμηλό προθερμασμένο φούρνο στους 140-150?C και ψήνουμε για 3 ώρες το μοσχάρι σιδηρόδρομο.
  • Έπειτα, δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200?C και ψήνουμε για 40? να καραμελώσει ο σιδηρόδρομος μέχρι το τρυφερό μοσχάρι να λιώνει και να πέφτει από το κόκκαλο.
  • Για την ξηρή μαρινάδα
  • Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά και τα βότανα για τη μαρινάδα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
Μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο στη λαδόκολλα με τραγανά πατατάκια - Συνταγή - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το Πρωινό

Για τα πατατάκια

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά καρέ 2 εκ. Τις ξεπλένουμε.
  • Ραντίζουμε με λάδι τη ρηχή λαμαρίνα του φούρνου.
  • Αραδιάζουμε τις πατάτες, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το φρέσκο δεντρολίβανο.
  • Βάζουμε και τα σκόρδα σπασμένα. Ανακατεύουμε.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200?C.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και αλατίζουμε στο τέλος. Τα τελευταία 10? ψήνουμε τα πατατάκια στο γκριλ για να γίνουν τραγανά σαν τηγανητά.

Μυστικά για τρυφερό μοσχάρι

  • Αφήνουμε τον σιδηρόδρομο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Το κομμάτι αυτό του μοσχαριού περιέχει πολύ συνδετικό ιστό, είναι αρκετά σκληρό το κρέας αλλά με το σωστό πολύωρο ψήσιμο, γίνεται πολύ μαλακό και τρυφερό το μοσχάρι
  • Σφραγίστε καλά το πακέτο με τον σιδηρόδρομο και να έχετε υπομονή για να βγει τρυφερός με καραμελωμένη κρούστα.
  • Πλύνε οπωσδήποτε τα πατατάκια για να γίνουν τραγανά στο ψήσιμο.
12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)