Συνταγές

26 Απριλίου 2023 14:51

Τηγανιά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Συνταγή για εύκολη και νόστιμη τηγανιά ετοίμασε στην εκπομπή "Το Πρωινό" η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Τηγανιά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
-


Μια συνταγή για εύκολη και νόστιμη τηγανιά έφτιαξε στην εκπομπή «Το Πρωινό» η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Όπως είπε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Η τηγανιά είναι έτοιμη σε 20 λεπτά και η σάλτσα που δημιουργείται μέσα στο τηγάνι είναι φανταστική που «απαιτεί» μόνο… ψωμί για «βουτιές».

Υλικά για την τηγανιά

  • 1 kg χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές
  • 2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 1/4 φλ. τσίπουρο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Τηγανιά - Συνταγή - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το Πρωινό

Για την εύκολη τηγανιά 

  • Κόβουμε με μαχαίρι τις πιπεριές σε λωρίδες.
  • Σοτάρουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για 5 με 6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 με 4 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το τσίπουρο.
  • Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά.
  • Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 6 με 7 λεπτά ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της.
  • Τη σερβίρουμε ζεστή.

Μυστικό για την εύκολη τηγανιά

  • Στο τελείωμα μπορείς να προσθέσεις κομμάτια κεφαλοτύρι ώστε να λιώσουν με την ζέστη του τηγανιού.
  • Αν δεν έχεις μεγάλο τηγάνι, καλύτερα να σοτάρεις το κρέας σε δόσεις ώστε να ροδίσει σωστά χωρίς να πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.
12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)