Συνταγές

02 Ιανουαρίου 2023 13:16

Μπριός με αλμυρή γέμιση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται τα μυστικά της για τέλεια και πεντανόστιμα μπριός.

Μπριός με αλμυρή γέμιση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
-

Μία πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή, μοιράστηκε η σεφ της εκπομπής  "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και τέλεια ψωμάκια μπριός. 

Τραγανά απέξω και με γέμιση, ό,τι λαχταρά ο ουρανίσκος σας, θα κάνει μικρούς και μεγάλους να τους τρέχουν τα σάλια. 

Όπως είπε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, για γέμιση στα μπριός που απέξω είναι σαν μπισκοτάκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυριά και αλλαντικά που έχουν περισσέψει από το γιορτινό τραπέζι. 

Υλικά

Για τα μπριός

  • 1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κύβους νωπή μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 ½ κ.σ. αλάτι
  • Λίγο νερό χλιαρό (περίπου 1/2 φλ.)
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλ. χλιαρό γάλα

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. γραβιέρα
  • 150 γρ. ζαμπόν
  • Λίγη σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ

Για το τελείωμα

  • Σουσάμι
  • Μαυροσίσαμο
Το Πρωινό - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Μπριός

Για το διάλυμα αυγού

  • Κρόκο από 1 αυγό
  • 2 κ.σ. νερό

Ενεργοποίηση μαγιάς

  • Ενεργοποιούμε πρώτα τη μαγιά. Τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με τη λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε 2 κ.σ. χλιαρό νερό.
  • Ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
  • Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.

Για τα μπριός με αλμυρή γέμιση

  • Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Ψιχουλιάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο να βραχεί να γίνει άμμος.
  • Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και την ενεργοποιημένη μαγιά.
  • Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό γάλα και το προσθέτουμε.
  • Ρίχνουμε μισό φλ. νερό και ζυμώνουμε.
  • Μαζεύουμε τη ζύμη για το μπριός με αλμυρή γέμιση σε μπάλα.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο από 45 έως 60 λεπτά.
  • Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο, την ξεφουσκώνουμε και τη χωρίζουμε σε 2 μέρη.
  • Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο χοντρό φύλλο.
  • Απλώνουμε την αλμυρή γέμιση αφήνοντας 2 εκ. κενό γύρω γύρω.
  • Ρολάρουμε το ψωμί σε ρολό και κλείνουμε τις άκρες γυρίζοντας τες προς τα κάτω.
  • Φτιάχνουμε και την δεύτερη φραντζόλα μπριός με αλμυρή γέμιση, τις βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν ξανά.
  • Αλείφουμε με διάλυμα αυγού και χαράζουμε την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 180?C ή 40 λεπτά στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδίσουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Δράμα - Απόπειρα βιασμού 15χρονου: Σοκάρει η μαρτυρία της μητέρας του στον ΑΝΤ1

Βέροια - Νεκρό βρέφος: Το πέταξε η μητέρα του στο φράγμα του Αλιάκμονα

Λιόσια: Ληστής σημάδεψε με όπλο μητέρα και βρέφος (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)