Συνταγές
24 Οκτωβρίου 2022 13:38
Καρμπονάρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Τα μυστικά για μια απολαυστική μακαρονάδα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους, μοιράστηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με τους τηλεθεατές της εκπομπής "Το Πρωινό".
Αυθεντική ιταλική συνταγή για καρμπονάρα ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής "Το Πρωινό" η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, με όσους δοκίμασαν να δηλώνουν ξετρελαμένοι το φαγητό της.
Όπως λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, υπάρχουν πολλές παραλλαγές για την καρμπονάρα, με αυγά ή χωρίς, σε κάθε περίπτωση όμως είναι μία από τις πιο αγαπημένες μακαρονάδες μικρών και μεγάλων!
Υλικά για την καρμπονάρα
- 500 γρ. σπαγγέτι μπουκατίνι ή φετουτσίνι
- 150 γρ. guanciale (εναλλακτικά πανσέτα ή μπέικον)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 ολόφρεσκα αυγά
- 150 γρ. παρμεζάνα και πεκορίνο ανάμεικτα
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την ψιλοκομμένη πανσέτα για 5 λεπτά για την παραδοσιακή καρμπονάρα με αυγό.
- Σπάμε τη σκελίδα σκόρδο και την προσθέτουμε και αφήνουμε να αρωματίσει για 1 με 2 λεπτά.
- Το αφαιρούμε.
- Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με το μισό τριμμένο τυρί.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
- Τα ξαναβάζουμε καυτά όπως είναι στην κατσαρόλα.
- Η φωτιά πρέπει να είναι στο πιο χαμηλό.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει και αρωματίσει τα ζυμαρικά με άρωμα και γεύση βουτύρου.
- Προσθέτουμε την ψημένη πανσέτα στα ζυμαρικά καθώς και τα χτυπημένα αυγά.
- Όπως είναι όλα καυτά ανακατεύουμε με τσιμπίδα να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Μυστικά για την καρμπονάρα
- Αν θέλουμε πιο κρεμώδη υφή προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε.
- Προσοχή η καρμπονάρα πρέπει γρήγορα να βγει από την φωτιά για να μην ψηθούν τα αυγά.
- Εκτός από την κλασική ιταλική καρμπονάρα, μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές με προσθήκη υλικών όπως αγκινάρες, σπαράγγια, αρακά, μανιτάρια, λιαστή ντομάτα κτλ.
- Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε!
Λάρισα: Φοιτήτρια ήρθε αντιμέτωπη με οχιά στο διαμέρισμα της
Ιωάννα Παλιοσπύρου - Επίθεση με καυστικό υγρό: πολύ γρήγορα βρέθηκαν μιμητές (βίντεο)
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις! Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)