Συνταγές
Ζυμαρικά με πέστο και ντοματίνια από τον Πέτρο Συρίγο
Μια εξαιρετικά γευστική συνταγή που θα βοηθήσει και στην αποτοξίνωση μετά απο τα φαγοπότια του Πάσχα, προτείνει ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό".
Μια εξαιρετικά νόστιμη συνταγή, που θα βοηθήσει τον οργανισμό μας να αποτοξινωθεί από την κρεατοφαγία και την «χοληστερίνη» των γευμάτων της Ανάστασης και του Πάσχα, ετοίμασε και μας προτείνει ο σεφ της εκπομπής «Το Πρωινό».
Ο Πέτρος Συρίγος μοιράστηκε με τους τηλεθεατές και τα μυστικά της συνταγής του, για να ετοιμάσουν το δικό τους πέστο βασιλικού.
Συστατικά για τα μακαρόνια με πέστο βασιλικού και ντοματίνια
- 500 γρ ζυμαρικά
- 12 ντοματίνια
Για το πέστο
- 2 ματσάκια πλατύφυλλο βασιλικό
- 80 γρ κουκουνάρι
- 80 γρ ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.τ.γ χυμό λεμόνι
- 80 γρ τριμμένη παρμεζάνα
- ½ κ.τ.γ αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Η συνταγή για τα μακαρόνια με πέστο και ντοματίνια
Το πέστο μας μπορούμε να το κάνουμε είτε στο γουδί παραδοσιακά, είτε στο μούλτι.
Υπάρχει το πέστο βασιλικού που βγαίνει σαν μαγιονέζα, αυτο οφείλεται επειδή χτυπάμε το ελαιόλαδο με τα υπόλοιπα υλικά. Υπάρχει και το πέστο που είναι τα υλικά όλα και φαίνονται ανακατεμένα με ελαιόλαδο, σαν ενα αρωματικό ελαιόλαδο δηλαδή, το οποίο είναι και το αυθεντικό.
- Ξεκινάμε καβουρδίζοντας το κουκουνάρι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, όταν καβουρδιστεί το βγάζουμε και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, αλατίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε τα φύλλα βασιλικού σε ένα μούλτι με λίγο νερό, ανακατεύουμε να πολτοποιηθούν, ίσως χρειαστεί να σταματήσουμε, να ξύσουμε τα πλαϊνά και να συνεχίσουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε το κουκουνάρι, το σκόρδο τον χυμό λεμόνι, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε τα υλικά του μούλτι σε ένα μπολ και τέλος ενσωματώνουμε το ελαιόλαδο.
- Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε το ελαιόλαδο στο μούλτι και να ανακατέψουμε για να βγάλουμε ένα παχύρευστο πέστο σαν μαγιονέζα.
Για τη μακαρονάδα:
- Βράζουμε τα μακαρόνια, σουρώνουμε και μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε
πέστο αναλόγως πόσο θέλουμε και ανακατεύουμε. - Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Σερβίρουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα κουκουνάρια, σοταρισμένα ντοματίνια, φυλλαράκια βασιλικού και φλύδες παρμεζάνας.
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Λιάγκας: νέο πόρισμα “βόμβα” για Μαλένα και Ίριδα (βίντεο)
“Άγριες Μέλισσες”: θανάσιμος κίνδυνος την Τρίτη (εικόνες)
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!