Συνταγές
20 Μαρτίου 2022 22:06
Μοσχάρι με μανιτάρια και αχνιστό ρύζι από τον Πέτρο Συρίγο
Ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό" προτείνει και μας δείχνει πως να εκτελέσουμε την εξαιρετική συνταγή.
Μοσχάρι με μανιτάρια και αχνιστό ρύζι ετοίμασε την Τετάρτη ο Πέτρος Συρίγος, στην κουζίνα της εκπομπής «Το Πρωινό».
Ο σεφ της εκπομπής μοιράστηκε με τους τηλεθεατές μικρά μυστικά για την προετοιμασία του φαγητού, δείχνοντας την εκτέλεση της συνταγής που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.
Μοσχάρι με μανιτάρια και ρύζι – Τα υλικά
- 1/1,5 kg μοσχάρι χτένι κομμένο σε κομμάτια των 5 εκατοστών
- αλεύρι
- 2 κ.τ.σ βούτυρο κλαριφιε
- 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 600 γρ λευκά μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
- 500 ml χλιαρό νερό
- 2 κύβους βοδινό ζωμό 300 ml κόκκινο κρασί
- 1 σφηνάκι μπράντι
- Αλάτι, πιπέρι
Μοσχάρι με μανιτάρια και ρύζι – Η συνταγή
- Αλατοπιπερωνουμε και περνάμε από το αλεύρι το κρέας.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
- Όταν πάρουν θερμοκρασία χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και σοτάρουμε το αλευρωμένο κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Βάζουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για αλλά 6 λεπτά.
- Σβήνουμε πρώτα με το μπράντι και αμέσως μετά με το κρασί.
- Όταν καεί η αλκοόλη προσθέτουμε το βοδινό ζωμό, το νερό και βάζουμε το θυμάρι και Βράζουμε .
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για μια και μισή ώρα η μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Σερβίρουμε με αχνιστό Μπασμάτι ρύζι
Οπαδική βία - Θεσσαλονίκη: Άγριο ξύλο σε αγώνα ποδοσφαίρου
Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για επιδείνωση
ΜotoGP - Μάρκεθ: Ατύχημα - σοκ στο Grand Prix της Ινδονησίας (βίντεο)
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις! Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)