Συνταγές
28 Ιανουαρίου 2022 14:53
Κρεμώδες παστίτσιο από τον Πέτρο Συρίγο
Ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό" μας δείχνει βήμα - βήμα πως να ετοιμάσουμε το απολαυστικό παστίτσιο που μας προτείνει.
Συνταγή για το πιο νόστιμο παστίτσιο με την πιο φανταστική κρεμώδη μπεσαμέλ μας προτείνει ο σεφ της εκπομπής «Το Πρωινό».
Μάλιστα, ο Πέτρος Συρίγος, δείχνοντας την εκτέλεση της συνταγης, συνιστά να φτιάξετε το παστίτσιο με πέννες κι όχι με τα κλασικά μακαρόνια.
Για το κρεμώδες παστίτσιο θα χρειαστείτε:
- 500 γρ. πέννες
- 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο
- 60 γρ. βούτυρο
Για τον κιμά:
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (λάπα)
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 ποτηράκι κρασί κόκκινο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1κ.τ.γ. πελτέ ντομάτας
- 1 κύβο λαχανικών
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 ξύλο κανέλας
Για τη μπεσαμέλ:
- 150 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. αλεύρι
- 1500 ml γάλα
- 1 αβγό
- 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
Κρεμώδες παστίτσιο – Η συνταγή
- Βράζουμε τις πέννες 7 λεπτά και τις βάζουμε σε ένα μπολ με το πεκορίνο και το βούτυρο.
Για τον κιμά:
- Ζητάμε απ’ τον χασάπη μας να μας περάσει δυο φορές τον κιμά απ’ τη μηχανή.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά, τον κύβο, σβήνουμε με κρασί και τέλος προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Βράζουμε για 25-30 λεπτά, δεν θέλουμε να μείνουν υγρά στον κιμά μας.
Για τη μπεσαμέλ:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα ζεστό μέσα στο κατσαρολάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ένα σύρμα, η μπεσαμέλ μας δεν θέλουμε να βγει πολύ σφιχτή.
- Τέλος προσθέτουμε εκτός φωτιάς, το αβγό, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Για το στήσιμο:
- Στο μπολ με τις πέννες βάζουμε το βούτυρο, το πεκορίνο και 2 μεγάλες κουταλιές απ’ τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τον κιμά εκεί μέσα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια τα βάζουμε στο πυρέξ ή ταψί μας.
- Από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τριμμένο πεκορίνο, λίγη φρυγανιά και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
“Ελπίδα” - Γέρακας: “χωρίς ρεύμα για 5η μέρα, με μωρά στο σπίτι” (βίντεο)
Βιασμός ανήλικης - 14χρονη: ο ιερέας μου ζητούσε γυμνές φωτογραφίες
“Ελπίδα” – Βλάχος για Αττική Οδό: μην περιμένουν μεγάλες αποζημιώσεις οι πολίτες
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις! Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)