Πολιτισμός

11 Νοεμβρίου 2015 22:19

Απο το “The MET: Live” το αριστούργημα του Αlban Berg “ΛΟΥΛΟΥ”

Στις 21 Νοεμβρίου, απο την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου, με την στήριξη του ΑΝΤ1.

Απο το “The MET: Live” το αριστούργημα του Αlban Berg “ΛΟΥΛΟΥ”
-

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζει τις παραστάσεις της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, φέρνοντας τα μεγαλύτερα έργα της όπερας σε ζωντανή μετάδοση, σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, μετά τις εκπληκτικές παραστάσεις «ΤΡΟΒΑΤΟΡΕ», «ΟΘΕΛΛΟΣ» και «ΤΑΝΧΟΪΖΕΡ»  που μάγεψαν το κοινό, παρουσιάζει το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 το αριστούργημα του Αlban Berg «ΛΟΥΛΟΥ».

Ο William Kentridge επιστρέφει στη Μet με την νέα σκηνοθεσία του μετά την πρεμιέρα της «Μύτης», που προκάλεσε αίσθηση όταν ανέβηκε το 2010.

Ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης σκηνοθετεί το αριστούργημα του Berg, για μια σεξουαλικά ακατανίκητη νεαρή που η συμπεριφορά της προκαλεί την καταστροφή των συντρόφων της.

Η Marlis Petersen επαναλαμβάνει την περίφημη ερμηνεία της στον ομώνυμο ρόλο, με την Susan Graham ως Κόμισσα Γκέσβιτς, μια από τις πιο αφοσιωμένες θαυμάστριες της Λούλου, και τους Daniel Brenna, Paul Groves, John Reuter και Franz Grundheber μεταξύ των αντρών που έπεσαν θύματα της γοητείας της.

THE MET: LIVE IN HD - ΕΛΛΑΔΑ - ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΕΝΝΑ - ALBAN BERG - ΛΟΥΛΟΥ

Οι αίθουσες προβολής των παραστάσεων της Μet Opera στην Ελλάδα και την Κύπρο αυξάνονται κάθε χρόνο με την υποστήριξη του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ. Μεταξύ αυτών είναι τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού.

Η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 19.30.

Στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, η παράσταση θα μεταδοθεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, και στα Χανιά στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου η παράσταση θα μεταδοθεί στις 19 Δεκεμβρίου.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 3 ώρες και 51 λεπτά με δυο διαλλείματα των 30 λεπτών έκαστο.

THE MET: LIVE IN HD - ΕΛΛΑΔΑ - ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΕΝΝΑ - ALBAN BERG - ΛΟΥΛΟΥ

Οι αίθουσες που θα μεταδοθεί η παράσταση «ΛΟΥΛΟΥ», είναι οι παρακάτω:

1.Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 22/11/2015

2.Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  

3.Βόλος: Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Βόλου

4.Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

5.Καστοριά: Αμφιθέατρο ΤΕΙ Καστοριάς

6.Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) 19/12/2015

7.Ρέθυμνο: Σπίτι Πολιτισμού Ρεθύμνου

8.Κέρκυρα: Φ.Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ»

9.Κύπρος-Λεμεσός: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ

Ακολουθεί η παράσταση “Αλιείς Μαργαριταριών” που θα προβληθεί στις αίθουσες στις 16/1/2016 στις 19:55. Πρόκειται για τη μεγαλοπρεπή όπερα του Bizet για τον πόθο και τη λαχτάρα του έρωτα όπου τοποθετείται στην Άπω Ανατολή και παρουσιάζεται στη Μet Opera για πρώτη φορά εδώ και εκατό χρόνια!

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet Opera, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι η εταιρεία ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίος, ενώ κεντρικός χορηγός επικοινωνίας του προγράμματος είναι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)