Συνταγές

03 Φεβρουαρίου 2014 12:10

Ζαμπονοτυρόπιτα "κόλαση"

Δείτε όλα τα μυστικά για να φτιάξετε την πιο τέλεια ζαμπονοτυρόπιτα!

-

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. κασέρι

250 γρ. γραβιέρα

250 γρ. έμενταλ

250 γρ. κεφαλογραβιέρα

250 γρ. φέτα

250 γρ. ζαμπόν

1 πακέτο φύλλο πολίτικο alfa

1 λίτρο φρέσκο γάλα

5 μεγάλα αυγά

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά ή τα ψιλοκόβουμε σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Διαλύουμε (ψιλοκόβουμε) 4 φύλλα, τα προσθέτουμε στα τυριά και τα ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρωμένα. Αδειάζουμε μέσα όλη τη γέμιση (τυριά, ζαμπόν, σπασμένα φύλλα) και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα. Χαράζουμε ελαφρά τη ζαμπονοτυρόπιτα και χωρίς να την πιέζουμε, την κολλάμε προς τα κάτω. Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός και προσθέτουμε το γάλα. Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί για 15 στον πάγκο της κουζίνας. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει.

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)