Κόσμος

Χθες 15:58

Δήμαρχος Νέας Υόρκης: Η Τουρκία διαψεύδει την ανάμειξή της στο σκάνδαλο

Η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για το σκάνδαλο με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης.

Δήμαρχος Νέας Υόρκης: Η Τουρκία διαψεύδει την ανάμειξή της στο σκάνδαλο
-

Η Τουρκία διαψεύδει οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση του δημάρχου Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, και στις κατηγορίες που συνδέουν τον Άνταμς με το Σπίτι της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Οζντζού Κετσελί, σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι «Οι αποστολές μας στο εξωτερικό εκτελούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τις Συμβάσεις της Βιέννης και τις διεθνείς διπλωματικές πρακτικές. Αποκλείεται εμείς να παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις οποιασδήποτε χώρας», προσθέτοντας ότι παρακολουθούν στενά την εν εξελίξει νομική διαδικασία στη Νέα Υόρκη, διασφαλίζοντας τα δικαιώματά τους, που απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, Τούρκοι διπλωμάτες και επιχειρηματίες φέρονται να προσέφεραν χρηματικές δωρεές στην προεκλογική εκστρατεία του Άνταμς.

Ως αντάλλαγμα ο Άνταμς, το 2021 διασφάλισε άδεια για τη λειτουργία του 36όροφου Σπιτιού της Τουρκίας, παρά τις προειδοποιήσεις σχετικά με την ασφάλεια του κτιρίου.  Εάν κριθεί ένοχος, ο Άνταμς αντιμετωπίζει σοβαρές ποινές, ακόμη και πολυετή κάθειρξη.

Ειδήσεις σήμερα:

Κέρκυρα: Γυναίκες ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από την θάλασσα

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Αδερφή θύματος: Πήγαν να βοηθήσουν φίλο τους και έχασαν τη ζωή τους

Υπουργικό Συμβούλιο – Μητσοτάκης: Ενθαρρυντική η πορεία για τα δημόσια οικονομικά

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)