Κόσμος

Σήμερα 12:11 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 13:47

Τουρκία για ΗΠΑ - Κύπρο: Σοβαρό λάθος η άρση του εμπάργκο όπλων

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, η παράταση της άρσης του εμπάργκο είναι ένα "σοβαρό λαθος το οποίο θα βλάψει τις ευαίσθητες ισορροπίες στην περιοχή".

Τουρκία για ΗΠΑ - Κύπρο: Σοβαρό λάθος η άρση του εμπάργκο όπλων
-

Σοβαρό λάθος χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ την παράταση της άρσης του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι θα αυξήσει τον εξοπλισμό στην Κύπρο και θα βλάψει τις ευαίσθητες ισορροπίες στην περιοχή.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ και όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στη Κωνσταντινούπλη, Άννα Ανδρέου, «ανακοινώθηκε ότι οι ΗΠΑ θα παρατείνουν εκ νέου για ένα ακόμη χρόνο, από την 1η Οκτωβρίου του 2024, την απόφαση που ελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2020 για άρση του εμπάργκο όπλων στην ‘ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου’, το πεδίο εφαρμογής της οποίας επεκτάθηκε το 2022 και παρατάθηκε το 2023. Συμφωνούμε με τις απόψεις που καταγράφονται στη δήλωση του υπουργείου εξωτερικών της ‘τδβκ’ για το θέμα αυτό».

«Αυτό το σοβαρό λάθος θα αυξήσει τον εξοπλισμό στο νησί και θα βλάψει τις ευαίσθητες ισορροπίες στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι απέναντι στις εξοπλιστικές δραστηριότητες της ελληνοκυπριακής διοίκηση νότιας Κύπρου’, η ‘τδβκ’ θα λάβει κάθε είδους μέτρα για να αυξήσει τις αμυντικές και αποτρεπτικές της δυνατότητες», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Το “παιχνίδι” της μοίρας και ο θρήνος για τους άνδρες που άφησαν ορφανά τα ανήλικα παιδιά τους

Λίβανος: Αδιάκοποι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί (βίντεο)

Θεσσαλονίκη - Γονείς 14χρονου: Μας επιτέθηκαν με μαχαίρια και μας έλεγαν ρουφιάνους

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)