Τουρκία

27 Μαρτίου 2018 12:43

Μπαχτσελί: ο βυθός της θάλασσας είναι γεμάτος από τους παππούδες των Ελλήνων

Εθνικιστικό παραλήρημα από τον ηγέτη της τουρκικής ακροδεξιάς και σύμμαχο του Ερντογάν, που τα έβαλε με Τσίπρα και ΕΕ.

Μπαχτσελί: ο βυθός της θάλασσας είναι γεμάτος από τους παππούδες των Ελλήνων
-

Βαριές εκφράσεις τόσο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και για τους προγόνους των Ελλήνων, εξαπέλυσε ο ηγέτης του Εθνικιστικού Κόμματος της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο ηγέτης της τουρκικής ακροδεξιάς χαρακτήρισε για καιροσκοπισμό τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

 «Ο Τσίπρας νόμιζε πως θα βρει το τέρμα (στο ποδόσφαιρο) άδειο και μπήκε στη λογική ότι ό,τι πάρω τώρα, θα μου φέρει κέρδος. Αυτός ο τύπος προσπάθησε να δοκιμάσει την υπομονή μας. Τόλμησε να τρίξει τα δόντια του στην Τουρκία.

Ο βυθός της θάλασσας είναι γεμάτος και έχει υπερχειλίσει με τους παππούδες εκείνων που σήμερα λένε λόγια του αέρα. Είναι μάταιη η προσπάθεια της Ελλάδας να αρχίσει να “ξύνει” το θέμα των Ιμίων. Αυτά δεν είναι αστεία. Η Τουρκία δεν είναι ένα κράτος κουρσάρου που θα ανεχτεί της άνομες δραστηριότητες στη Μεσόγειο και το Αιγαίο».

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στην Ε.Ε., ο Μπαχτσελί είπε πως η ενταξιακή πορεία για την Τουρκία δεν είναι θέμα ταυτότητας ούτε ύπαρξης. «Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα δορυφόρος που θα μείνει στην τροχιά της Ε.Ε., ούτε μίμος, ούτε μία χώρα που θα μεταβιβάσει την κυριαρχία της. Η Τουρκία δεν είναι κατάδικος της Ε.Ε. Ή θα ανοίξει ο δρόμος της για μια ισότιμη και με σεβασμό ένταξη ή ο παντρεμένος στο σπίτι του και ο χωριάτης στο χωριό του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε μάλιστα «σκάνδαλο» την καταδίκη από το Συμβούλιο των ηγετών της Ε.Ε. των δραστηριοτήτων της Τουρκίας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, προσθέτοντας ότι «η σάπια νοοτροπία της Ε.Ε. προσπαθεί να αρπάξει δικαιώματά μας που πηγάζουν από τη συνθήκη της Λωζάνης. Το μήνυμα καταδίκης της Ε.Ε. δεν έχει ισχύ για μας», κατέληξε.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)