Ρωσία

21 Μαρτίου 2018 19:00

Reuters: ιδού η απόδειξη της νοθείας στις ρωσικές εκλογές (βίντεο)

Φωτορεπόρτερ απαθανάτισε περιπτώσεις όπου οι ίδιοι άνθρωποι ψήφισαν σε διαφορετικά εκλογικά κέντρα.

Reuters: ιδού η απόδειξη της νοθείας στις ρωσικές εκλογές (βίντεο)
-

Εκλογική νοθεία στη Ρωσία αποκαλύπτει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που έδωσε στη δημοσιότητα οπτικό υλικό που αποδεικνύει – όπως υποστηρίζει – ότι οι ίδιοι άνθρωποι ψήφισαν δύο ή και τρεις φορές σε διαφορετικά εκλογικά κέντρα.

Φωτορεπόρτερ είχαν στήσει “καραούλι” σε εκλογικά κέντρα και κατέγραφαν την προσέλευση των ψηφοφόρων.

Η σύγκριση του υλικού από διαφορετικά εκλογικά κέντρα στην πόλη Ust-Djeguta, στα νότια της χώρας, αποδείχθηκε ιδιαιτέρως διαφωτιστική.

Οι ίδιοι άνθρωποι προσήλθαν και ψήφισαν στα εκλογικά κέντρα 215, 216 και 217 της πόλης Ust-Djeguta, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που σημειώνει στο ρεπορτάζ ότι πρόκειται για μία πρακτική γνωστή ως “καρουζέλ” στη Ρωσία.

ΡΩΣΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ - ΝΟΘΕΙΑ - ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Η πιο ισχυρή απόδειξη νοθείας στην έρευνα του Reuters αφορά, πάντως, εκλογικό κέντρο στη Συμφερούπολη της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία, πριν από τέσσερα χρόνια. Δημοσιογράφοι του Reuters μετρούσαν έναν προς έναν τους ψηφοφόρους που προσήλθαν στο εκλογικό κέντρο 265. Μέτρησαν συνολικά 797 πολίτες που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα ψήφισαν 1.325 άνθρωποι.

Δείτε ορισμένα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα στο σχετικό βίντεο του Reuters:

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)