Τουρκία

08 Ιανουαρίου 2018 22:22

Τουρκία: ο Γκιούλ απέναντι στον Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές

Δημοσίευμα της «Χουριέτ» υποστηρίζει ότι ο Γκιούλ θα τεθεί αντιμέτωπος του Ερντογάν στις εκλογές του 2019. «Σιγή ιχθύος» από το «στρατόπεδο» του Γκιούλ.

Τουρκία: ο Γκιούλ απέναντι στον Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές
-

Φουντώνουν οι φήμες στο εσωτερικό της Τουρκίας ότι το 2019 ο Ερντογάν θα έχει έναν ισχυρό αντίπαλο στις εκλογές για την προεδρία, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο αρθρογράφος της «Χουριέτ», Αμπτουλκαντίρ Σελβί, γράφει σήμερα ότι κυκλοφορούν φήμες ότι ο Αμπντουλάχ Γκιούλ θα είναι υποψήφιος για την προεδρία και ο Αλί Μπαμπατζάν θα αναλάβει υπουργός Οικονομικών.

Στόχος είναι να «φάνε» τον Ερντογάν, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο οποίος σχολιάζει ότι μέχρι στιγμής ο Γκιούλ δεν έχει διαψεύσει αυτές τις φήμες.

Ο Γκιούλ πάντως έχει καταφέρει να καλλιεργήσει μία εικόνα ενός ψύχραιμου και πιο λογικού πολιτικού, σε σχέση με τον πρώην φίλο και συνεργάτη του, Ταγίπ Ερντογάν, και με αυτό το προφίλ προσπαθεί να κάνει τη διαφορά στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας, η οποία έχει «ξεμείνει» από άξιους διαδόχους ή αντικαταστάτες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)