ΗΠΑ - Καναδάς

14 Απριλίου 2015 13:15

Μήνυση και νέο βίντεο βίας με τον αστυνομικό στη Νότια Καρολίνα

Αφροαμερικανός μήνυσε τον αστυνομικό που σκότωσε τον Ουόλτερ Σκοτ στη Νότια Καρολίνα.

-



Μήνυση εναντίον του αστυνομικού Μάικλ Σλάγκερ, που «εκτέλεσε» τον Αφροαμερικανό Ουόλτερ Σκοτ στη Νότια Καρολίνα, υπέβαλε ένας Αφροαμερικανός από το βόρειο Τσάρλεστον, καταγγέλλοντας ότι τον χτύπησε με το τέιζερ ενώ βρισκόταν ήδη πεσμένος και ακινητοποιημένος στο έδαφος, σε έλεγχο ρουτίνας από την αστυνομία.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Αύγουστο και ο Μάικλ Σλάγκερ ήταν ένας εκ των τριών αστυνομικών που συμμετείχαν στη σύλληψη του Τζούλιους Ουίλσον, που υπέβαλε τη μήνυση.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, ο Ουίλσον περιγράφει τον Σλάγκερ και τους συναδέλφους τους ως «κακούς διεφθαρμένους αστυνομικούς». Ο ίδιος μήνυσε επίσης το αστυνομικό τμήμα του βορείου Τσάρλεστον και τον επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης.

«Η χρήση υπερβολικής βίας ή η τιμωρία υπόπτων με βασανιστήρια δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνεται ανεκτό από το αστυνομικό τμήμα του βορείου Τσάρλεστον», ανέφερε.

Δείτε το βίντεο από το περιστατικό που καταγγέλει:

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)