ΗΠΑ - Καναδάς

03 Νοεμβρίου 2014 08:24

Ο Μπιλ Γκέιτς προσφέρει 500 εκ. δολάρια για την καταπολέμηση επιδημιών

Το ποσό των 500 εκατ. δολαρίων θα διαθέσει ο Μπιλ Γκέιτς προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση επιδημιών στις αναπτυσσόμενες χώρες.

-



Περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια θα προσφέρει ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς για την καταπολέμηση διαφόρων επιδημιών στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο Μπιλ Γκέιτς έκανε τη σχετική ανακοίνωση στο 63ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Τροπικής Ιατρικής και Υγιεινής στη Νέα Ορλεάνη, κάνοντας αναφορά και στον ιό Έμπολα, λέγοντας ότι είναι μια «πρόσκληση για δράση». 

Ο πρώην πρόεδρος της Microsoft ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ίδρυμα που φέρει το όνομά του θα δαπανήσει περισσότερα 500 εκατομμύρια δολάρια «για να μειωθεί η εξάπλωση ασθενειών όπως η ελονοσία, η πνευμονία, η διάρροια και μια σειρά από παρασιτικές λοιμώξεις, που είναι οι κύριες αιτίες θανάτων και αναπηριών στις αναπτυσσόμενες χώρες». Ανέφερε ακόμη το ίδρυμα Γκέιτς έχει αυξήσει κατά 30% το ετήσιο ποσό χρηματοδότησης για την ελονοσία. 

Αναφερόμενος στην επιδημία του ιού Έμπολα, ο οποίος έχει σκοτώσει σχεδόν ανθρώπους στη Δυτική Αφρική από ξέσπασμα της επιδημίας, ο Γκέιτς είπε ότι είναι μια «κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της παγκόσμιας υγείας» τονίζοντας «την ανάγκη για μεγαλύτερες προσπάθειες στην αντιμετώπιση των ανθεκτικών στα φάρμακα ασθενειών, όπως η ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός».  Όπως είπε, η εξάλειψη της ελονοσίας από τα μέσα αυτού του αιώνα είναι «ένας στόχος αναγκαίος όσο και εφικτός». «Δεν μπορούμε να το κάνουμε με μικρά βήματα. Η ιστορία δείχνει ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η ελονοσία είναι να μπει ένα οριστικό τέλος», τόνισε σχετικά.

Το ίδρυμα Γκέιτς είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι θα δωρίσει 50 εκατομμύρια δολάρια  δολάρια για τον αγώνα κατά της εξάπλωσης του ιού Έμπολα.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)