Λοιπή Αμερική

06 Ιουνίου 2014 07:23

Βομβιστική επίθεση σε αγωγό πετρελαίου στην Κολομβία

Σε περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Βραζιλία έγινε η βομβιστική επίθεση σε αγωγό πετρελαίου, ο οποίος είχε πληγεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

-

Βομβιστική επίθεση πραγματοποιήθηκε στην Κολομβία με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία του κεντρικού αγωγού πετρελαίου Cano Limon-Covenas, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς πηγή της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Ecopetrol. Υπεύθυνοι για την επίθεση θεωρούνται αντάρτες. 

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα τμήμα του αγωγού στην επαρχία Νόρτε ντε Σαντάντερ που συνορεύει με τη Βραζιλία, είπε η πηγή προσθέτοντας ότι πιθανόν ο αγωγός θα τεθεί σε λίγες ημέρες και πάλι σε λειτουργία εφόσον κριθεί πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό. 

Μέσω του αγωγού μπορούν αν μεταφερθούν 220.000 βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως. Ο αγωγός επαναλειτούργησε στις 25 Μαΐου μετά από δίμηνη διακοπή λειτουργίας που οφειλόταν σε μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που είχαν πραγματοποιηθεί στην ίδια περιοχή. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)