ΗΠΑ - Καναδάς

25 Οκτωβρίου 2013 00:00

Το Χόλιγουντ αποδοκιμάζει το πρόγραμμα παρακολουθήσεων των ΗΠΑ

Αστέρες του Χόλιγουντ ένωσαν τις φωνές τους σε ένα βίντεο αποδοκιμασίας του προγράμματος παρακολουθήσεων από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

-

Μία πλειάδα αστέρων του Χόλιγουντ προτρέπει τους Αμερικανούς να δώσουν βροντερό παρόν στην πορεία που διοργανώνεται το Σάββατο στην Ουάσιγκτον με το μήνυμα «Σταματήστε να μας παρακολουθείτε!».

Ο σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν και οι ηθοποιοί Τζον Κιούζακ και Μάγκι Τζίλενχολ είναι μεταξύ αυτών που εμφανίζονται στο βίντεο-κάλεσμα που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση Electronic Frontier Foundation.

Στο βίντεο, διάρκειας τρεισήμισι λεπτών, ο Όλιβερ Στόουν προειδοποιεί ότι το σύστημα παρακολούθησης δεν κάνει κανένα διαχωρισμό μεταξύ των «νόμιμων στόχων» και των απλών πολιτών. «Κάθε Αμερικανός κινδυνεύει να πιαστεί στο δίχτυ της NSA», τονίζει ο διάσημος σκηνοθέτης.

Σε ένα άλλο σημείο, ο ηθοποιός Τζον Κιούζακ επισημαίνει: «Ποτέ στο παρελθόν τα εργαλεία παρακολούθησης δεν ήταν τόσο ισχυρά και η απειλή για τις πολιτικές ελευθερίες μας δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)