Αθλητικά

Χθες 23:59

Europa League: Η Λιόν “λύγισε” τον Ολυμπιακό (βίντεο)

Ο Ολυμπιακός κράτησε τους Γάλλους στο μηδέν στο πρώτο ημίχρονο, είχε τις ευκαιρίας του, αλλά τελικά έφυγε με «άδεια χέρια» από το γήπεδο.

Europa League: Η Λιόν “λύγισε” τον Ολυμπιακό (βίντεο)
-

Την ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα της νεοσύστατης League Phase του Europa League. Η ελληνική ομάδα, κάτοχος του Conference League, έχασε 2-0 από τη Λιόν στην «Γκρουπάμα Αρένα» με τέρματα των Σερκί (65΄), Μπενραχμά (71΄). Επόμενος αγώνας για τους «ερυθρόλευκους», την προσεχή Πέμπτη (3/10) εναντίον της Μπράγκα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Με τριάδα στην άμυνα και τους Γιάρεμτσουκ, Ελ Κααμπί προωθημένους, προσπάθησε ο Μεντιλίμπαρ να αιφνιδιάσει τη Λιόν με ένα 3-5-2. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν καλά «διαβασμένοι» και άσκησαν πολύ μεγάλη πίεση στον Ολυμπιακό στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης.

Ολυμπιακός - Λιόν

Στο διάστημα αυτό, οι παίκτες του Πιέρ Σαζ πατούσαν πολύ εύκολα την περιοχή του Τζολάκη και επανακτούσαν συνεχώς τη μπάλα έχοντας την κατοχή σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%. Πάντως, κλασική ευκαιρία δεν δημιούργησαν, ενώ έφτασαν κοντά στο γκολ στο 26΄ με τον Τζολάκη να πραγματοποιεί πολύ δύσκολη επέμβαση με το πόδι στην κλειστή γωνία, στο πανέξυπνο σουτ του Νουαμά.

Ακολούθησε ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και πλησίασε το προβάδισμα με ένα σουτ του Ροντινέι το οποίο «έβγαλε» με εκπληκτικό τρόπο ο Περί στο 32΄. Προς το τέλος του ημιχρόνου, πίεσε ξανά η Λιόν και το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τους «ερυθρόλευκους» να είναι σίγουρα ευχαριστημένοι που μπήκαν στα αποδυτήρια χωρίς να έχουν δεχτεί γκολ.

Λιόν - Ολυμπιακός

Με την επανέναρξη του παιχνιδιού (48΄) ο Λακαζέτ με βολίδα έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Άμεση ήταν η απάντηση των κατόχων του Conference League με εξαιρετικό συνδυασμό Έσε, Τσικίνιο και γύρισμα στον Γιάρεμτσουκ ο οποίος δεν μπόρεσε από πολύ κοντά να βρει δίχτυα. Ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού, ακριβώς στη συμπλήρωση 50 λεπτών.

Στο 64΄ η Λίον απώλεσε κλασική ευκαιρία με τον Τζολάκη να νικάει τον Τολισό, όμως ένα λεπτό αργότερα ο 22χρονος γκολκίπερ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα. Ο Ραγιάν Σερκί βρέθηκε μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση «κεραυνοβόλησε» τον Τζολάκη για να γράψει το 1-0. Δεύτερο γκολ για τον 21χρονο επιθετικό μέσα σε λίγες ημέρες αφότου ανανέωσε το συμβόλαιό του με την «Ολυμπίκ» έως το 2026.

Λιόν - Ολυμπιακός

Ο σκόρερ αντικαταστάθηκε αμέσως μετά από τον Μπενραχμά, ο οποίος άμεσα «κλείδωσε» τη νίκη για τους γηπεούχους. Στο 71΄ από την ασίστ του Ζάχα (ντεμπούτο με τη Λιόν) ο Μπενραχμά πλάσαρε χαμηλά και διαμόρφωσε το 2-0. Δευτερόλεπτα πριν, ο 17χρονος Μπάμπης Κωστούλας είχε προσπαθήσει να πετύχει το γκολ της χρονιάς με ανάποδο ψαλίδι, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πιο ψηλά από το τέρμα του Περί.

Λιόν - Ολυμπιακός

Διαιτητής: Λορένς Βισέρ (Βέλγιο)

Κίτρινες: Ταλιαφίκο - Ντάνι Γκαρθία, Έσε, Ροντινέι 

ΛΙΟΝ (Πιέρ Σαζ): Περί, Μέιτλαντ-Νάιλς, Ομάρι, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταλιαφίκο, Μάτιτς (67΄ Τέσμαν), Τολισό, Νουαμά, Σερκί (67΄ Μπενραχμά), Φοφανά (67΄ Ζαχά), Λακαζέτ (75΄ Μικαουτάτζε)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρέτσος (83΄Ντόι), Κάρμο, Πιρόλα (68΄ Στάμενιτς), Ροντινέι, Τσικίνιο (83΄ Φέλντε), Ντάνι Γκαρθία (68΄ Γουϊλιαν), Εσε, Ορτέγκα, Γιάρεμτσουκ (60΄ Κωστούλας), Ελ Κααμπί

Ειδήσεις σήμερα:

Μέση Ανατολή: Τραγωδία δίχως τέλος... σε συνέχειες

Ηλεία - Καταγγελία: Ηλικιωμένη έσερνε σκύλο δεμένο στο όχημά της

Πάτρα: Καταδικάστηκε ενήλικος για πολύμηνη σχέση με 14χρονη

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)