Κοινωνία

Χθες 21:48

Κύθηρα: Σοβαρές ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο του νησιού (βίντεο)

Αναστάτωση επικρατεί στα Κύθηρα, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων καθηγητών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, που έχει ως αποτέλεσμα, οι μαθητές να περιορίζονται σε τετράωρα μαθήματα. Ο Τάσος Τέλλογλου με την κάμερα του ΑΝΤ1 βρέθηκε στο νησί.

Κύθηρα: Σοβαρές ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο του νησιού (βίντεο)
-

Του Τάσου Τέλλογλου 

Αυτή την εβδομάδα το νησί γιόρτασε τα 80 χρόνια από την απελευθέρωσή του. Ήρθε ο Υπουργός Άμυνας, το πολεμικό πλοίο Ναυλοχής στο Καψάλι, το άγημα του ναυτικού γεμίζει τη χώρα με την μουσική του. Αλλά στο νησί συζητούν κάτι διαφορετικό. Τα Κύθηρα όπου ο Βενιζέλος το 1929 ενέταξε στον νομό Αττικής εξακολουθούν να είναι πολύ μακριά από την Αθήνα, 6,5 ώρες με το βαπόρι. Αυτό που συζητάει όλο το νησί είναι ότι την πρώτη χρονιά που κανονικά διορίσθηκε μεγάλος αριθμός μόνιμων εκπαιδευτικών οι 200 μαθητές του γυμνασίου λυκείου έχουν τα μεγαλύτερα κενά .

Ο επί 25ετία λυκειάρχης αντιδήμαρχος Γιώργος Κομνηνός ξέρει ότι αυτό δεν είναι καινούργιο και όπως λέει «πάντα έλειπαν οι εκπαιδευτικοί αλλά τα τελευταία χρόνια παράγινε»

Όλο το βράδυ οι επικεφαλής γυμνασίου και λυκείου και οι εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων αγωνίζονταν να βρουν μία λύση καθώς 7 στους 8 εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν στο γυμνάσιο δεν εμφανίσθηκαν .

Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Πειραιά αποφάσισε οι καθηγητές του Λυκείου να κάνουν μάθημα στο γυμνάσιο κάτι που δεν είδαν με καλό μάτι η λυκειάρχης αλλά και οι γονείς του Λυκείου καθώς οδηγούσε σε 4ωρα και σε συγχωνεύσεις τμημάτων.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι οι διορισμένοι εκπαιδευτικοί παίρνοντας άδειες κρατάνε τα 12 η 13 μόρια που παίρνουν στα Κύθηρα χωρίς να εμφανιστούν στο νησί

Η Μαρία Ρέντου λέει στον ΑΝΤ1 ότι «και τα προηγούμενα χρόνια θα είχαμε προβλήματα .Είναι και τα μόρια που παίρνουν.»

Το Υπουργείο Παιδείας δεσμεύθηκε ότι δεν θα συγχωνεύσει τμήματα αλλά θα προσπαθήσει να δώσει λύση στο πρόβλημα αρχές Οκτώβρη .Ο Παπά Γιάννης Παπανδρόπουλος είναι εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων του γυμνασίου και λέει ότι « μας υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν λύση το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου με αναπληρωτές .Ελπίζουμε να έρθουν».

Η οριστική λύση βέβαια θα ήταν να παίρνουν τα μόρια όσοι εμφανίζονται και υπηρετούν στη θέση που τοποθετούνται .Σε αυτό συμφώνησαν όλοι οι συνομιλητές μας στο νησί .Ακόμα και αν οι άδειες τους είναι νόμιμες .

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το αναλυτικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1: 

Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ: Επίθεση στο λιμάνι - ορμητήριο των Χούθι της Υεμένης (εικόνες)

Ρέθυμνο: Τροχαιο δυστύχημα με εκσκαφέα (εικόνες)

Θάνατος Νασράλα: Πανηγυρισμοί στο Ισραήλ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)

Τελευταία Videos