Κοινωνία

Χθες 23:28

“Safe.YOUth”: Η νέα εφαρογή ειδοποίησης για τη βία κατά ανηλίκων

Τι είναι, πώς θα λειτουργεί και ποιες χρήσιμες πληροφορίες θα περιέχει η νέα εφαρογή της ΕΛΑΣ για περιστατικά κακοποίησης κατά ανηλίκων. Πότε θα κυκλοφορήσει.

“Safe.YOUth”: Η νέα εφαρογή ειδοποίησης για τη βία κατά ανηλίκων
-

Διαθέσιμη αναμένεται να είναι μέσα στο επόμενο διάστημα η εφαρμογή “Safe.YOUth”, με την οποία ανήλικοι ηλικίας 12-18 ετών θα μπορούν να καταγγείλουν περιστατικά βίας και κακοποίησης. Η πλατφόρμα απευθύνεται και σε γονείς, καθώς θα περιέχει και ενημερωτικό-συμβουλευτικό υλικό για τη βία ανηλίκων.

Την εφαρμογή πρόκειται να θέσει στη διάθεση των πολιτών το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εντός της επόμενης εβδομάδας.

Παράλληλα έχει στοχοθετηθεί να ενισχυθεί και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός. Το σχέδιο είναι να ενισχυθούν οι δυνάμεις της ήπιας αστυνόμευσης η οποία συχνά ασχολείται με την παραβατικότητα ανηλίκων. Πρόκειται για αστυνομικούς της Ασφάλειας νεαρής ηλικίας, και κυρίως γυναίκες.

Το μέτρο αφορά κυρίως σε περιοχές όπου καταγράφονται τα πιο πολλά περιστατικά όπως το νοτιοανατολικό (κυρίως η Γλυφάδα) αλλά και το δυτικό μέρος της Αττικής.

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Το Ισραήλ βομβάρδισε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στην Βηρυτό (βίντεο)

Μάγκι Σμιθ: Πέθανε η ηθοποιός

Ο “παλαιοχριστιανός" εντοπίστηκε και συνελήφθη

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)