Κοινωνία

Σήμερα 13:47

Χαλκιδική: Δεν αλλάζει σχολείο η 10χρονη που δεν “χώραγε” στο δικό της

Η περίπτωση της 10χρονης είχε απασχολήσει, καθώς κλήθηκε η Αστυνομία να την «βγάλει» από το σχολείο της επειδή δεν είχε θέση για εκείνη στην τάξη της.

Χαλκιδική: Δεν αλλάζει σχολείο η 10χρονη που δεν “χώραγε” στο δικό της
-

 

Δεύτερο τμήμα δημιουργήθηκε στο δημοτικό σχολείο των Σημάντρων, στη Χαλκιδική, από όπου είχε εκδιωχθεί μία 10χρονη.

Το γεγονός επιβεβαίωσε τόσο ο πατέρας του κοριτσιού όσο και η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής.

«Μετά από όλα αυτά που πέρασε, η μικρή είναι πολύ χαρούμενη, γιατί πηγαίνει πλέον στο σχολείο του χωριού όπου διαμένουμε και μάλιστα είναι στο ίδιο τμήμα με τα κορίτσια που γνώρισε την πρώτη μέρα, γεγονός που την χαροποίησε ακόμα περισσότερο», λέει στο GRTimes ο πατέρας της. Όπως εξήγησε, δημιουργήθηκε τελικά δεύτερο τμήμα και η περιπέτειά της έλαβε τέλος και ευχαρίστησε γι’ αυτό όσους στάθηκαν στο πλευρό του. «Τη διευθύντρια του σχολείου, τον πρόεδρο της κοινότητας, τον εργοδότη μου που έδειξε κατανόηση όσο καθυστερούσε για να την πηγαινοφέρνω στο σχολείο στην Πορταριά και όλους τους γονείς», είπε συγκινημένος ο 46χρονος.

«Η πίεση που ασκήθηκε και από το Σύλλογο και από τους γονείς και από την τοπική κοινωνία έφερε αποτέλεσμα», συμπληρώνει ικανοποιημένη από την πλευρά της στο GRTimes, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής «Ο Αριστοτέλης», Σίσσυ Κωτσοπούλου, συμπληρώνοντας πως: «Οφείλαμε να είμαστε στο πλευρό τους».

Το χρονικό της υπόθεσης

Η μαθήτρια βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη να είναι… ανεπιθύμητη. Η οικογένεια είχε μετακομίσει πρόσφατα από την Ημαθία στα Σήμαντρα Χαλκιδικής. Την πρώτη μέρα της φετινής σχολικής χρονιάς, το κορίτσι συμμετείχε κανονικά στον αγιασμό.

Τη δεύτερη μέρα, όμως, οι γονείς ενημερώθηκαν ότι το παιδί πρέπει να αλλάξει σχολείο και να πάει στο σχολείο της Πορταριάς, ενώ στη συνέχεια η 10χρονη απομακρύνθηκε με την παρουσία της Αστυνομίας στο σχολείο. Στην τάξη της 10χρονης ήταν 25 παιδιά και με την ίδια θα ήταν 26, κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε να «σπάσει» το τμήμα στα δύο. Ωστόσο, οι γονείς εξηγούσαν πως δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης, χωρίς να εισακούγονται, μέχρι που δόθηκε η λύση και το παιδί φοιτά πλέον στο σχολείο του χωριού όπου διαμένει.

Ειδήσεις σήμερα:

ΟΗΕ: Η γκάφα του προέδρου της Αϊτής - Ήπιε νερό από την... κανάτα (βίντεο)

Σερχάτ Ακίν: Πυροβόλησαν τον πρώην ποδοσφαιριστή της Φερνερμπαχτσέ (εικόνες)

ΣΥΡΙΖΑ - Τζάκρη στον ΑΝΤ1: Αν εκλεγεί ο Κασσελάκης θα... (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)