Δικαιοσύνη
Ποιους “δείχνει” η Eισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη για την έκρηξη έξω από το σπίτι της
Τι ζητά από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της έκρηξης, τον Οκτώβριο του 2016.
Σειρά ενεργειών ζητά από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος της, η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.
Η κ. Τσατάνη, όπως αναφέρει το dikastiko.gr, στο υπόμνημα που κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες ως πολιτικώς ενάγουσα φαίνεται να «δείχνει» συγκεκριμένες πράξεις προσώπων που κατά την ίδια την στοχοποίησαν. Μεταξύ αυτών που αιτείται να εξεταστούν είναι η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου, η αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου που διενεργούσε πειθαρχική έρευνα εις βάρος της καθώς και δημοσιογράφοι στους οποίους, όπως λέει, διέρρευσαν στοιχεία της εν λόγω έρευνας, με συνέπεια να εκτεθεί σε κίνδυνο.
Ζητά, επίσης, να συμπεριληφθούν στη δικογραφία τα πρακτικά της Βουλής, με τις ομιλίες του Πρωθυπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τον Μάρτιο αλλά και τον Οκτώβριο του 2016, παραμονή της έκρηξης εις βάρος της. Κι αυτό γιατί τότε, όπως λέει, «εγένετο λόγος ευθέως στο πρόσωπό μου, με συνέπεια ευθεία στοχοποίηση μου για πολιτικές σκοπιμότητες, η οποία συνέβαλε στην έκθεση μου σε κίνδυνο ζωής μου και της οικογένειάς μου..»
Μεταξύ άλλων η κ. Τσατάνη αιτείται:
- Να κληθούν να καταθέσουν τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής που αποφάσισαν τον Σεπτέμβριο του 2016 να διακόψουν τη φύλαξή της από αστυνομικούς, 18 ημέρες πριν σημειωθεί η επίθεση εναντίον της. Κατά αυτής της απόφασης η εισαγγελική λειτουργός άσκησε ένσταση στις 24 Σεπτεμβρίου 2016, ενώ 3 ημέρες μετά, τους ενημέρωνε με αναφορά της πως διαπίστωσε «ύποπτη παρουσία δύο νεαρών ατόμων, εμφανώς ανηκόντων, σε ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, εντός της εισόδου της επί της οδού Ιπποκράτους, όπου διαμένω, την 26η Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα περί 22.30 μμ». Και στα δύο έγγραφά της σημειώνει δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα απάντηση.
- Να διαταχθεί από τον ανακριτή η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης «για την ακριβή διάγνωση και κρίση του ειδικότερου ζητήματος βαθμού επικινδυνότητας για την ανθρώπινη ζωή, σωματική ακεραιότητα και υγεία, των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή και σύνθεση του επίμαχου εκρηκτικού μηχανισμού, όπως αυτά τα υλικά περιγράφονται, ειδικότερα, στην συνημμένη στην δικογραφία εργαστηριακή έκθεση. Εάν η τοποθέτηση του στο συγκεκριμένο σημείο και η επακολουθήσασα έκρηξη ενείχαν κίνδυνο για τη ζωή των εγγύς εκεί διερχόμενων και εις ποιαν απόσταση, όπως εγώ, οικογένεια μου, οι ένοικοι της πολυκατοικίας, και η εκ του συγκεκριμένου πεζοδρομίου διερχόμενοι πολίτες. Εάν υπήρχε κίνδυνος εξ αυτών για τη ζωή διερχόμενου προσώπου είτε προς είσοδο ή έξοδο εκ της πολυκατοικίας, ή και πεζού επί της οδού Ιπποκράτους. Εάν τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, ο τρόπος κατασκευής και η μεθοδολογία έχουν χρησιμοποιηθεί κι άλλη φορά στο παρελθόν και από ποιους. Ρητώς δηλώνω, ότι επιφυλάσσομαι να ορίσω τεχνικό σύμβουλο…»
Η κ. Τσατάνη ζητά επίσης:
- Να κληθεί να εξεταστεί η τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία βασιλική Θάνου. Και να ερωτηθεί :
α) Οτιδήποτε γνωρίζει σε σχέση προς την διαρροή στο διαδίκτυο και σε μερίδα του εντύπου ημερήσιου περιοδικού Τύπου, «απόρρητων υπηρεσιακών στοιχείων της υπ’ αυτής προσωπικώς ενεργηθείσης πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας και στη συνέχεια δίωξής μου, η οποία διαρροή, ομοίως ως άνω, συνέβαλε έτι περαιτέρω στην έκθεσή μου σε κίνδυνο τη ζωής μου και της οικογένειάς μου. Προς επίρρωση του ανωτέρω αιτήματός μου, σας προσκομίζω αντίγραφο των πρακτικών της συνεδρίασης της ειδικής μόνιμης επιτροπής θεσμών και διαφάνειας του ελληνικού κοινοβουλίου, κατά τον χρόνο της 29ης Ιουνίου 2016, από τα οποία προκύπτει η παράβαση της μυστικότητας της πειθαρχικής σε βάρος μου διαδικασίας, και δίωξης μου την προτεραία ημέρα…»
β) Να εξηγήσει η κ. Θάνου «τους λόγους που την ώθησαν στην έκδοση ανακοίνωσης στον Τύπο με θέμα μεταξύ άλλων, την άσκηση εκ μέρους της πειθαρχικού ελέγχου και δίωξης εναντίον μου, στην οποία επι λέξει αναφέρει ότι «οι λόγοι εξαιρέσεις που υπέβαλα εναντίον της είναι παντελώς αβάσιμοι κατ´ ουσίαν και ανακριβείς, ότι οι εν λόγω αίτηση εξαίρεσης εναντίον της κυρίας Θάνου είναι καταχρηστική», εκθέτουσα έτσι λεπτομέρειες μιας κατά τον νόμο απόρρητης πειθαρχικής δικογραφίας, ως βορρά των Μ.Μ.Ε, με συνέπεια την άμεση έκθεσή μου σε κίνδυνο ζωής, εμού και της οικογένειάς μου, και εν γνώση τελούσα τόσο της κατά νόμο μυστικότητας της πειθαρχικής διαδικασίας, όσο και της επικινδυνότητας που ενείχε η δημοσιοποίηση αυτής».
- Να διερευνηθεί εάν κατά τον χρόνο της σε βάρος της έκρηξης «ήτο εκκρεμής μεταξύ εμού και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελοπούλου, δημόσια αντιπαράθεση με μεγάλες διαστάσεις, με συνεχείς συνεδριάσεις στην ειδική επιτροπή θεσμών και διαφάνειας του ελληνικού κοινοβουλίου, ακόμη μη λήξασα ως και σήμερα.
Να ζητηθούν από τη Βουλή των Ελλήνων τα επίσημα πρακτικά της ομιλίας του κυρίου πρωθυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, της 29/3/2016, κατά τη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως με πρωτοβουλία του κ. Πρωθυπουργού σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, καθώς και τα επίσημα πρακτικά της Βουλής, κατά την ομιλία του κυρίου πρωθυπουργού την 11η Οκτωβρίου 2016, παραμονή της έκρηξης σε βάρος μου, όπου εγένετο λόγος ευθέως στο πρόσωπό μου, με συνέπεια ευθεία στοχοποίηση μου για πολιτικές σκοπιμότητες, η οποία συνέβαλε στην έκθεση μου σε κίνδυνο ζωής μου και της οικογένειάς μου». - Να κληθεί να καταθέσει η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου (σ.σ. εννοεί τη δικαστική λειτουργό που διενεργούσε την πειθαρχική έρευνα εις βάρος της), οτιδήποτε γνωρίζει ως προς το θέμα της διαρροής στοιχείων που αφορούσαν την πορεία της πειθαρχικής μου έρευνας και στη συνέχεια δίωξης, η οποία συνέβαλε στην έκθεση μου σε κίνδυνο ζωής μου και της οικογένειάς μου…»