Γενικά

21 Σεπτεμβρίου 2017 15:28 Τελευταία ενημέρωση : -

Στο Μαξίμου οι μεταλλωρύχοι της Eldorado Gold

Μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου έφτασαν οι μεταλλωρύχοι. Ικανοποίηση μετά την ανακοίνωση της Eldorado Gold ότι παίρνει πίσω την απόφαση για αναστολή των εργασιών.

Στο Μαξίμου οι μεταλλωρύχοι της Eldorado Gold
-

Έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Κασσάνδρας ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Οι μεταλλωρύχοι πριν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκαν και με τον πρόεδρό της El Dorado.

Όπως δήλωσε το μέλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», Γ. Χατζής, «η Eldorado ανακοίνωσε από τον Καναδά ότι παίρνει πίσω την απόφασή της για αναστολή των εργασιών. Αυτήν τη φορά κερδίσαμε».

«Θα ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος με την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του George Burns. Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι θα είμαστε πάντα σε επαγρύπνηση για να συνεχιστεί αυτό το έργο που είναι για καλό όλων των Ελλήνων» πρόσθεσε ο κ. Χατζής.

Αντιπροσωπεία εννέα ατόμων είχε συνάντηση νωρίτερα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, ο οποίος έκανε λόγο για «ειλικρινή διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και εταιρείας», ωστόσο οι απεργοί μεταλλωρύχοι είναι ανυποχώρητοι.

«Γίνεται από ό,τι φαίνεται μεγάλη προσπάθεια και από τις δύο πλευρές να λυθεί το θέμα μας, θεωρούμε και ειλικρινά πιστεύουμε πως θα βρεθεί λύση πολύ σύντομα». Αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Χρήστος Ζαφειρούδας, πρόεδρος των εργαζομένων στις υπόγειες στοές των μεταλλείων Κασσάνδρας, μετά τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μιχάλη Βερροιόπουλο, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

«Υπάρχει, πρόσθεσε, ένας έντιμος και ειλικρινής διάλογος με την εταιρεία. Δυστυχώς όμως χρειάζεται χρόνος για να δούμε και έμπρακτα αποτελέσματα. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Δεν έχει τελειώσει τίποτα». Ανέφερε ακόμη πως στόχος είναι να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Δηλαδή στο χρονικό ορίζοντα στον οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαιτησία μεταξύ του Δημοσίου και της Ελληνικός Χρυσός

Οι εργαζόμενοι της Eldorado Gold πραγματοποιούν 48ώρη απεργία, ζητώντας να παραχωρηθούν οι απαραίτητες για τη λειτουργία των τριών ορυχείων της εταιρείας άδειας και να μην χάσουν τις δουλειές τους.

Γύρω στις 7:00 το πρωί έφτασαν, με πούλμαν και αυτοκίνητα, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και λίγες ώρες αργότερα περισσότερα από 1000 άτομα είχαν αποκλείσει τη λεωφόρο Μεσογείων και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Αθήνας.

εργαζόμενοι - Σκουριές - Υπουργείο Περιβάλλοντος

Εργαζόμενοι - Σκουριές - Υπουργείο Περιβάλλοντος

Η εταιρεία έχει λάβει άδεια για τη λειτουργία του ορυχείο της Ολυμπιάδας, ενώ έχει θέσει προθεσμία μέχρι αύριο για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα. Όπως έχει διαμηνύσει η καναδική εταιρεία, αν μέχρι αύριο δεν έχει λάβει άδεια για όλα τα ορυχεία της, θα διακόψει τις εργασίες της στην Ελλάδα. Παράλληλα, ετοιμάζεται να προσφύγει εκ νέου στο ΣτΕ, κατά της ελληνικής κυβέρνησης. 


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)