Γενικά

31 Αυγούστου 2017 19:41

Συνεχίζεται ο “τραγέλαφος” με τον τραυματία τουρίστα που διακομίσθηκε σε γκαράζ καραβιού

Τι υποστηρίζει το Υπουργείο Υγείας για το περιστατικό. Τι λέει για το ακτινολογικό μηχάνημα στο Κέντρο Υγείας Παξών και την διάγνωση του γιατρού. Η απάντηση της ΠΟΕΔΗΝ.

Συνεχίζεται ο “τραγέλαφος” με τον τραυματία τουρίστα που διακομίσθηκε σε γκαράζ καραβιού
-

Το υπουργείο Υγείας προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το θέμα που έφερε στην δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ με τον Βρετανό τουρίστα που διακομίσθηκε τραυματισμένος σε γκαράζ καραβιού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξηγεί τι ακριβώς συνέβη. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας μετά τον κλινικοεργαστηριακό έλεγχο ετέθη η διάγνωση του κατάγματος μηριαίου, χωρίς άλλα προβλήματα για τον ασθενή από το τροχαίο ατύχημα. Μάλιστα, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι Κέντρο Υγείας Παξών διαθέτει ακτινολογικό μηχάνημα, το οποίο πρόσφατα ενισχύθηκε με ψηφιακό εμφανιστήριο, ωστόσο ο θεράπων ιατρός δεν έκρινε σκόπιμο να γίνει ο απεικονιστικός έλεγχος σε αυτή τη φάση, δεδομένου, όπως επισημαίνεται, είχε την κλινική διάγνωση, το δε πλοίο της γραμμής ήταν έτοιμο προς αναχώρηση. 

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα με το ασθενοφόρο στο πλοίο για την Ηγουμενίτσα, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο εφημερεύον  Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Τροχαίο ατύχημα - τραυματίας - Βρετανός τουρίστας - Παξοί

Όσον αφορά τις συνθήκες μεταφοράς, με το  φερρυμπότ της γραμμής, όπως επισημαίνει το Υπουργείο, «το πρόβλημα του ασθενούς σε συνδυασμό με την γενική του κατάσταση δεν απαιτούσε συνοδεία ιατρού, κατά την εκτίμηση του θεράποντος ιατρού του Κέντρου Υγείας. Γι’ αυτό το λόγο και προκειμένου να αποφευχθεί  η  πολύωρη  απουσία του ασθενοφόρου από το νησί,  ο ασθενής παρέμεινε σε φορείο κατά τη μεταφορά του με το πλοίο». 

Ωστόσο, σε σημερινή ενημέρωσή της η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι Βρετανός τουρίστας  χειρουργήθηκε στις 30 Αυγούστου στο Πανεπιστημιακό Γενικό νοσοκομείο Ιωαννίνων με Υποτροχαντήριο κάταγμα ΔΕ ισχίου και η επέμβαση κράτησε 2 ώρες, σημειώνοντας ότι η αποκατάστασή του έγινε με ενδομυελική ήλωση, με την μετεγχειρητική του κλινική κατάσταση, ωστόσο, να είναι καλή.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)