Γενικά

06 Απριλίου 2017 08:52

Εγκαινιάζεται η σήραγγα των Τεμπών παρουσία Τσίπρα

Το ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη θα μειωθεί σε 4 ώρες και 15 λεπτά και θα γίνει ασφαλέστερο. Δείτε σε βίντεο πώς είναι ο νέος δρόμος!

Εγκαινιάζεται η σήραγγα των Τεμπών παρουσία Τσίπρα
-

 

Στην κυκλοφορία παραδίδονται σήμερα τα νέα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι) στα Τέμπη με τη νέα σήραγγα και στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στη 1:00 το μεσημέρι από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, παρουσία της επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου και του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Με τον νέο δρόμο αυξάνεται η ασφάλεια μετακίνησης, ενώ μειώνεται κατά 20 λεπτά ο χρόνος διέλευσης. Ο νέος αυτοκινητόδρομος, μήκους 25 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει 3 δίδυμες υπερσύγχρονες σήραγγες, συνολικού μήκους 11 χλμ, 5 νέους ανισόπεδους κόμβους, 17 χλμ. ανοικτής οδοποιίας, 22 γέφυρες και τεχνικά έργα.

Με την ολοκλήρωση των έργων η απόσταση από την Αθήνα έως τη Θεσσαλονίκη μειώνεται σε 4 ώρες και 15 λεπτά, έως την Κατερίνη θα είναι στις 3 ώρες και 30 λεπτά, ενώ με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη η απόσταση ως τη Λάρισα θα καλύπτεται σε 1 ώρα και 15 λεπτά!

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην τελετή παράδοσης, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψης θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης για το σαμποτάζ αμαξοστοιχίας των κατοχικών στρατευμάτων στην κοιλάδα των Τεμπών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)