Δικαιοσύνη

23 Απριλίου 2015 19:11

Τον Νοέμβριο θα κριθεί η συνταγματικότητα του «χαρατσιού» στον Α.Π

Στις 19 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει εκ νέου η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για να αποφανθεί  εάν είναι συνταγματικό ή μη το περιβόητο «χαράτσι».

-

Της Λίας Κοντοπούλου

Η υπόθεση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα αναβλήθηκε μετά από αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς όπως δήλωσε ο νομικός του εκπρόσωπος λόγω των επειγόντων οικονομικών ζητημάτων και υποχρεώσεων  που απασχολούν τα κυβερνητικά στελέχη, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, δεν υπήρξε η δυνατότητα διαβούλευσης στο υπουργείο Οικονομικών.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του Δημοσίου επισήμανε ότι είναι επιβεβλημένη η αναβολή της υπόθεσης, καθώς έχουν καταβληθεί από το χαράτσι  6,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου καλείται να επικυρώσει ή να αντιταχθεί στην απόφαση του Δ’Τμήματος, που είχε κρίνει την επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ αντισυνταγματική. Αντίθετη ήταν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε συνταγματική την επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ, αλλά αντισυνταγματική τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν κατέβαλλε το χαράτσι.

 Εφόσον η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κρίνει ότι το «χαράτσι» είναι αντισυνταγματικό, η υπόθεση θα κριθεί οριστικά από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)