Δικαιοσύνη

21 Ιανουαρίου 2015 20:47

Στη φυλακή η δικηγόρος του Βλαστού

Κατηγορείται για ενεργό δράση στο εγκληματικό κύκλωμα που είχε έδρα τις φυλακές Κορυδαλλού.

-


Προφυλακιστέα κρίθηκε η δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού κι ένας ακόμη κατηγορούμενος από την ομάδα των πέντε που απολογήθηκαν, την Τετάρτη, στον Ανακριτή Διαφθοράς για την μεγάλη υπόθεση του κυκλώματος «νονών» που είχε έδρα τις φυλακές Κορυδαλλού.  

Η δικηγόρος του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού είναι αντιμέτωπη με βαρύ κατηγορητήριο, καθώς της αποδίδεται ενεργός δράση στην εγκληματική οργάνωση. Επιπλέον βαρύνεται με σωρεία κακουργηματικών πράξεων που αφορούν ανθρωποκτονία και απόπειρες ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε εκρήξεις κ.α. 

Σύμφωνα με την εξαδέλφη του Βλαστού, η οποία έδωσε στοιχεία στην Αστυνομία για την δράση του «κυκλώματος νονών», η κατηγορούμενη δικηγόρος συνδεόταν ερωτικά με τον κατάδικο εντολέα της και εμπλέκεται σε διακίνηση χρημάτων από τις εγκληματικές δραστηριότητες της ομάδας. 

Η δικηγόρος, πάντως, απολογούμενη ενώπιον των ανακριτών, φέρεται να αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Υποστήριξε ότι την ενέπλεξε στην υπόθεση σκόπιμα η εξαδέλφη του Βλαστού με σκοπό να την εκδικηθεί, γιατί αρνήθηκε να την υπερασπιστεί στην δίκη για την απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη από τις φυλακές Τρικάλων. Αρνήθηκε, επίσης ότι είχε ερωτική σχέση με τον Βλαστό και ότι εμπλέκεται σε διακίνηση παράνομων χρημάτων.  

Και ο δεύτερος κατηγορούμενος που κρίθηκε προφυλακιστέος, βαρύνεται με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και με παραβάσεις του νόμου για τις εκρηκτικές ύλες. 

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους και μία ακόμη γυναίκα, που λογοδότησαν την Τετάρτη, αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.  

Ανακριτής και Εισαγγελέας επέβαλαν επιπλέον όρο σε έναν εξ αυτών, αστυνομικό με τον βαθμό του ανθυπαστυνόμου, χρηματική εγγύηση 1000 ευρώ. Ο αστυνομικός φέρεται να δέχθηκε, μέσω κάποιας γυναίκας που του το πήγε στο σπίτι του, ως δώρο από τον Παναγιώτη Βλαστό ένα κινητό τηλέφωνο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)