Γενικά

19 Ιανουαρίου 2015 09:30

Πώς η "Λίτσα" ξετύλιξε το κουβάρι του κυκλώματος εκβιαστών

Το «νήμα» που ξετύλιξε το κουβάρι των αποκαλύψεων και οδήγησε στην αποκάλυψη μιας από τις μεγαλύτερες υποθέσεις μαφίας της Ελλάδας.

-

Ένα «ημερολόγιο» με σημειώσεις, εντολές και εγκληματικές ενέργειες του Παναγιώτη Βλαστού, με ιδιόχειρα σημειώματά του άρχισε να αποκαλύπτει το σκάνδαλο της ελληνικής μαφίας στο οποίο εμπλέκονται από πρώην υπουργοί, ποινικοί, τρομοκράτες και…κάθε καρυδιάς καρύδι.

Ο 45χρονος βαρυποινίτης έδωσε εντολή για εξόντωση της «Λίτσας» όταν κατάλαβε ότι η τελευταία έχει έρθει σε επαφή με τις Αρχές. Πριν την αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης του σπιτιού της, την Πρωτοχρονιά, η προπαρασκευαστική ενέργεια είχε γίνει στις 22 Νοεμβρίου 2014, όταν αστυνομική της ΔΙ.ΑΣ. ανακάλυψαν δύο μέλη της συμμορίας Βλαστού και μετά από καταδίωξη συνέλαβαν τον έναν.

Μετά τις δύο αποτυχίες, το «τροπάρι» άλλαξε. Σκοπός πλέον ήταν να βασανιστεί η «Λίτσα» μέχρι να αποκαλύψει πού έχει τις 250.000 ευρώ που «κρατούσε» στον Βλαστό από το 2012. Η εντολή για να βρεθούν τα συνολικά 1.250.000, ιδιοκτησίας Βλαστού, ήταν να την αρπάξουν, να την βασανίσουν μέχρι να ομολογήσει και μετά να την σκοτώσουν. Αυτήν τη φορά οι εντολές είχαν δοθεί προφορικά και με σημειώματα. Τελικά το 1.250.000 ευρώ παρέμεινε κάτω από τα πλακάκια του σπιτιού της «Λίτσας». Πληροφορία που ήξερε μόνο η ίδια και η μητέρα της. Ωστόσο, σε κάποια ανακαίνιση του σπιτιού, η «Λίτσα» υποστηρίζει ότι μαζί με τα μπάζα πετάχτηκαν και οι 250.000 ευρώ, που λίγο έλειψαν να γίνουν αιτία του θανάτου της.

Τη δικαιολογία αυτήν είχε πει και στον βαρυποινίτη, σε κάποιο επισκεπτήριο που του έκανε, για να την προπηλακίσει μπροστά στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ένας 43χρονος «επιτηρητής» - ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους 17 συλληφθέντες – πήγε στο σπίτι για να δει αν φυλάσσεται από αστυνομικούς. Το σπίτι φυλασσόταν και οι αστυνομικοί τον εντόπισα και τον καταδίωξαν, μέχρι που παράτησε το αυτοκίνητο στα βόρεια προάστια κι έφυγε πεζός.

Τη σκυτάλη πήρε ένα νεαρός, αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος επρόκειτο να εκτελέσει το συμβόλαιο του θανάτου σήμερα, 19 Ιανουαρίου. Ο νεαρός αναζητείται.

Ο Βλαστός ήθελε, σύμφωνα με την έρευνα, να βάλει το μερίδιό του, μαζί με αυτό του συγκατηγορούμενού του Γιάννη Σκαφτούρου, ώστε να αγοράσουν ένα πλοίο, κάτω από τα στοιχεία νομιμοφανούς εταιρείας, ώστε να το χρησιμοποιήσουν στη διακίνηση μεταναστών και ναρκωτικών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)