Πολιτική

Σήμερα 09:03

Κατρίνης: Καμιά συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και μέχρι πρότινος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Κατρίνης: Καμιά συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία
-

«Θα υπάρχει μαζική συμμετοχή, το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη σοβαρή λύση», δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 αναφερόμενος στην εκλογική μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

«Περιμένουμε την 6η Οκτωβρίου που δεν θα μιλήσουν οι δημοσκόποι, θα μιλήσει ο λαός παρά την προσπάθεια για χειραγώγηση», σημείωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, κατηγορώντας παράγοντες ότι, «θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ μικρό και διαχειρίσιμο και κάποιοι μία μικρή παράταξη ως αδύναμο κυβερνητικό εταίρο της ΝΔ».

Ωστόσο, όπως είπε, «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει κινηματικό χαρακτήρα και να μιλήσει πάλι για τα καρτέλ στην ενέργεια.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι το κόμμα που πίστεψαν και στήριξαν, πρέπει να πει ξεκάθαρα το ΠΑΣΟΚ ότι δεν συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία, πρέπει μετά την εκλογή να ηγηθεί μιας μεγάλης παράταξης».

Ερωτηθείς για την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών, κατά την οποία ήταν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, παρατήρησε ότι, «την ευθύνη για τη χάραξη της πολιτικής την έχει ο πρόεδρος. Εγώ υπηρέτησα το ΠΑΣΟΚ πάντα».

Και τόνισε ότι, «το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να βάλει στόχο να βγει δεύτερο. Πρέπει να είναι βάλει στόχο να είναι πρώτο και να σχηματίσει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Επιτιθέμενος με το «γάντι» στους συνυποψηφίους του, είπε ότι, «αυτοί που εμφανίζουν τον εαυτό τους ως ικανούς πρωθυπουργούς, θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση. Αυτό μπορεί να γίνει από κάποιους που δεν το κατάφεραν στις ιδανικές συνθήκες; Μπορεί να γίνει από κάποιους που έχουν 2 και 3 ρόλους;».

«Ένα μεγάλο κομμάτι αυτών που ψηφίστηκαν ήταν κοινοτικές οδηγίες», απάντησε ερωτηθείς για την ψήφιση νομοσχεδίων της Νέας Δημοκρατίας, την πολιτική της οποίας κριτικάρει και τόνισε ότι, «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει δυναμική αντιπολίτευση, για να μπορέσει να γίνει κυβέρνηση», για να καταλήξει ότι, «το ΠΑΣΟΚ που εγώ πρεσβεύω δεν προορίζεται για σύμμαχος της Νέας Δημοκρατίας».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρινέλλα: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες - Τα νεότερα για την υγεία της (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο της πόλης

Βία ανηλίκων - Ιωάννινα: Συμπλοκή δεκάδων νεαρών “έστειλε” πέντε άτομα στο νοσοκομείο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)