Πολιτική

23 Σεπτεμβρίου 2024 20:25

Μεταναστευτικό – Παναγιωτόπουλος: Έχουμε μεγάλη αύξηση των ροών το 2024

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, αλλά δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το τι θα γίνει αν έχουμε «έκρηξη» στον Λίβανο.

Μεταναστευτικό – Παναγιωτόπουλος: Έχουμε μεγάλη αύξηση των ροών το 2024
-

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, «έχουμε μεγάλη αύξηση μεταναστευτικών ροών από Ιανουάριο έως Αύγουστο. Αύξηση περίπου 60%, όχι βέβαια 222% όπως είδα σε πρωτοσέλιδο. όντως έχουμε αφίξεις και από την Β. Αφρική Λιβύη και Αίγυπτο προς Κρήτη όχι τόσο συχνές όσο στα νησιά του Αιγίου όπου έχουμε αύξηση ροών».

Όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «πέρσι είχαν αφιχθεί στην Κρήτη 77 μετανάστες και φέτος 2.800. Η όποια αύξηση δεν συνιστά κρίση. η υφιστάμενη κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά από επιχειρησιακή άποψη και από δομές. Δεν μπορώ όμως να προβλέψω τι θα γίνει αν υπάρξει μια έκρηξη στον Λίβανο. Δεν μπορώ να αποκλείσω μια δραματική αύξηση ροών που θα δοκιμάσουν τις αντοχές του συστήματος».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στη φύλαξη συνόρων θα γίνεται πάντα η καλύτερη δυνατή προσπάθεια και στη μέριμνα για πλήρη σεβασμό και προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι τραγικό να πνίγονται άνθρωποι στη θάλασσα και είναι υποχρέωση των αρχών να τους διασώζουν ακόμη και αν είναι παράνομοι μετανάστες. Ναι πρέπει να τους σώζουμε».

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρυτανία: Χωριό έκανε πρόσκληση διαμονής σε πολύτεκνες οικογένειες και πήγαν (βίντεο)

Ληστεία σε περίπτερο: “Κατέβασα τα ρολά και σώθηκα, αλλιώς...” (βίντεο)

Ιταλία - Κατάρρευση κτηρίου: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια με τα δύο αδερφάκια

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)