Διπλωματία

22 Οκτωβρίου 2018 17:37

Σύμβουλος Ερντογάν: Στρατιωτικός όλεθρος για την Ελλάδα τυχόν “θερμό” επεισόδιο με την Τουρκία

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον σύμβουλο του Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ.

Σύμβουλος Ερντογάν: Στρατιωτικός όλεθρος για την Ελλάδα τυχόν “θερμό” επεισόδιο με την Τουρκία
-

Οι τουρκικές προκλήσεις διαδέχονται η μια την άλλη, καθώς μετά την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού ΠΝ που γνωστοποιούσε ότι στο πλαίσιο ασκήσεως των υποβρυχίων παροπλισμένο πλοίο βλήθηκε με τορπίλη και βυθίστηκε , τώρα ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, Γιγίτ Μπουλούτ, προβλέπει τον στρατιωτικό όλεθρο της Ελλάδας  σε περίπτωση θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στη Μεσόγειο.

Όπως υποστηρίζει ο Γιγίτ Μπουλούτ, η στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας στη Μεσόγειο είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Ελλάδας. 

Σε  άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα «Σταρ», ο Γιγίτ Μπουλούτ αναφέρει ότι Ελλάδα, Ελληνοκύπριοι και Ισραήλ παίζουν ένα βρώμικο παιχνίδι στη Μεσόγειο, θεωρώντας, μάλιστα, ότι τα νώτα τους θα τα φυλάξουν οι «μεγάλοι αδελφοί», αλλά η Ελλάδα ουσιαστικά γίνεται ξανά όργανο του ιμπεριαλισμού.

«Η καρδιά θέλει την Ελλάδα και την Τουρκία να είναι ‘οι καλύτεροι φίλοι, οι καλύτεροι γείτονες’ στην περιοχή, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται. Δεν γίνεται, όχι εξαιτίας μας, αλλά εξαιτίας τους», αναφέρει ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου.

«Ελπίζω η Ελλάδα να μην συμμετάσχει σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι, να μην γίνει εργαλείο, να μην αφήσει να τη χρησιμοποιήσουν… Τυχόν παρενόχληση των τουρκικών πλοίων και ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, θα αποτελέσει στρατιωτικό όλεθρο για την Ελλάδα και θα προκαλέσει πολύ αρνητικά αποτελέσματα παντού. Ελπίζω να κερδίσει η λογική, να κερδίσει η φιλία, να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή», καταλήγει ο Γιγίτ Μπουλούτ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)