Βουλή

11 Σεπτεμβρίου 2017 23:07

Άγρια κόντρα Τσακαλώτου – Κουτσούκου στη Βουλή

Ο υπουργός αντέδρασε οργισμένα στην ερώτηση του βουλευτή της ΔΥΣΗ, με τον τελευταίο να απαιτεί τη συγνώμη του Υπουργού.

Άγρια κόντρα Τσακαλώτου – Κουτσούκου στη Βουλή
-

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στη Βουλή Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Κουτσούκος με αφορμή τις δεσμεύσεις της Ελλάδας προς το ΔΝΤ και τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης.

Τα αίματα άναψαν όταν ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τον βουλευτή της ΔΗΣΥ να βρει τα στοιχεία που ζητά στο Διαδίκτυο, «υπάρχουν όλα στο δημόσιο χώρο. Να φέρετε έναν συνεργάτη σας εδώ να σας εξηγήσουν οι δικοί μου συνεργάτες πώς να τα κατεβάσετε αυτά από το Ίντερνετ, να μπείτε στο site του ΔΝΤ και να τα κατεβάσετε», είπε και πρόσθεσε πως ο κ. Κουτσούκος είναι σαν τους φοιτητές που δεν έχουν προετοιμαστεί και μετά φωνάζουν για να βρουν το δίκιο τους.

 «Ακόμη κι αυτό που ζητήσατε υπάρχει στη δημόσια σφαίρα, καθίστε κάτω και διαβάστε το Μνημόνιο», του είπε και σε άλλο σημείο, με εμφανώς δηκτική διάθεση συμπλήρωσε, «αν δώσεις ένα ψάρι σε έναν άνθρωπο τον κρατάς ζωντανό για μια ημέρα, αν του μάθεις πώς να ψαρεύει τον κρατάς ζωντανό για όλη του τη ζωή».

Να του ζητήσει συγνώμη κάλεσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Γιάννης Κουτσούκος σε έξαλλη κατάσταση. «Λυπάμαι πραγματικά, να ζητήσετε συγγνώμη για το θράσος σας, εγώ δεν έχω σπουδάσει σε ξένα πανεπιστήμια, αλλά ξέρω να χειρίζομαι το Διαδίκτυο… Την επιστολή που στείλατε εσείς και ο κ. Στουρνάρας στο ΔΝΤ με τις 21 δεσμεύσεις δεν θα την βρω στο site του ΔΝΤ».

Να ηρεμήσει τα πνεύματα επιχείρησε ο αντιπρόεδρος Σπύρος Λυκούδης, θυμίζοντας στον κ. Τσακαλώτο πως σύμφωνα με την κοινοβουλευτική πρακτική «ο βουλευτής ερωτά και ο υπουργός απαντά».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)