Βουλή

03 Ιουλίου 2017 13:54

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: η εξουσία σας έχει διαφθείρει

Ολομέτωπη επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος κάλεσε την Κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: η εξουσία σας έχει διαφθείρει
-

Ολομέτωπη επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.

«Φύγετε τώρα εσείς. Για μια φορά κάντε αυτό που έχετε πει. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και περισσότερο αλλαγή νοοτροπίας. Όχι άλλα σκοτεινά χρόνια κ. Τσίπρα. Το μέλλον δεν μπορεί να σας περιμένει», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό και επαναλαμβάνοντας έμμεσα το αίτημα του για εκλογές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις πρώτες του κουβέντες κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει αν καλύπτει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και να πει αν είχε ενημερωθεί για τις συνομιλίες του με καταδικασμένο ισοβίτη.

«Το χειρότερο, όμως, κύριε Τσίπρα είναι ότι η εξουσία σας έχει διαφθείρει και έχετε αποκτήσει ανοσία» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Κυρ. Μητσοτάκης - βουλή

Για την οικονομία κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι απέτυχε σε όλους τους στόχους που ο ίδιος είχε βάλει από πέρσι στον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ ενώ είπε για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ψήφιζαν κι άλλα μέτρα προκειμένου να παραμείνουν στα έδρανα του κοινοβουλίου. Είστε πρωταθλητές στο να βάζετε φόρους, αλλά ουραγοί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, υποστήριξε.

Κυρ. Μητσοτάκης - βουλή

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι το κόμμα του έχει και σχέδιο και όραμα και θα καταφέρει να πείσει τους δανειστές για τη μείωση στους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, να προσελκύσει επενδύσεις, να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης βελτιώνοντας την καθημερινότητα και τα οικονομικά όλων των Ελλήνων.

"Ο κ. Τσίπρας τράπηκε σε φυγή" 

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας αποτιμώντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζουν πως: "Στην οικονομία ο Πρόεδρος της ΝΔ ανέδειξε τα διαρκή ψέματα και την πλήρη αναξιοπιστία της κυβέρνησης στα θέματα που η ίδια αναδείκνυε. Απέδειξε την πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία και τα μεγάλα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει στους Έλληνες πολίτες.

Ο κ. Καμένος αναγκάστηκε να ομολογήσει τις συνομιλίες με τον καταδικασμένο για ναρκωτικά ισοβίτη.

Ο κ. Τσίπρας τράπηκε σε φυγή, απορρίπτοντας το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για να διερευνηθεί το κρίσιμο ζήτημα της παρέμβασης Καμένου σε μια τέτοια σκοτεινή υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος".

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)